Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

KEVESEBB ADRIA: Tavaly 35%-ra esett vissza a Horvátországba látogató magyar turisták száma 2019-ez képest

crkvenica game of thrones

Olvasási idő: 1 perc

A 2020-ban nem húzták, hanem tolták a turizmust, vagyis más szavakkal élve, a magyarok nincsenek a dobogós helyezések közelében sem a horvátországi vendégéjszakák tekintetében. Ehhez nyilván hozzájárultak a hatására megváltozott utazási és gazdasági körülmények, és valószínűleg a politikai üzenetek is, mint amilyen a “Kevesebb , több Balaton” volt.

A magyarok…

A Horvát Idegenforgalmi Közösség magyarországi képviseletének legfrisseb közleménye ennek ellenére hangsúlyozza, hogy “a hagyományosan is a legfontosabb vendégek közé tartoznak Horvátországban”.

Az összesítések alapján tavaly több mint 220 000 magyar járt Horvátországban, ami mindössze 35 százaléka a -ben odalátogató magyarok számának.Nem sokkal jobb a helyzet a vendégéjszakák tekintetében sem, a magyarok ugyanis 1,3 millió vendégéjszakát töltöttek Horvátországban, ez az előző éves adatnak csak 40 százaléka.

A magyarok legkedveltebb tavalyi úti céljai közé tartozott Crikvenica, Rovinj, Vir, Abbázia, Rab és .

…és a többiek

2020-ban 7,8 millióan látogattak el Horvátországba, ez a 2019-es turistaszám 37 százaléka, míg a vendégéjszakák száma 54,4 millió volt, ami éppen a fele az egy évvel korábbi adatoknak.

Ebből 43,1 milliónyi vendégéjszakát realizáltak a külföldiek, ez a 2019-es 45 százaléka, míg a belföldi turisták 11,3 millió vendégéjszakát töltöttek el a hazai üdülőhelyeken, ami 82 százalékos teljesítmény az előző évhez képest.

Országokra lebontva a legtöbb vendégéjszakát a Németországból (12,7 millió), a Szlovéniából (8,3 millió) és a Lengyelországból (4,6 millió) érkező turisták töltötték el Horvátországban.

Magyar szempontból a fent említett 1,3 millió vendégéjszaka elég gyenge eredmény nemcsak a “nagyokhoz”, hanem az előző évi magyar eredményekhez képest is, 2019-ben ugyanis több mint 3 millió éjszakát aludtak a magyarok Horvátországban.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: