Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

OROSZ-AMERIKAI VERSENYFUTÁS: Az orosz vakcinára némileg többen jelentkeztek be Szerbiában, mint az amerikaira

popa vakcina

Olvasási idő: 2 perc

Szerbiában csütörtöktől már telefonon is lehet igényelni a koronavírus elleni vakcinát. A hívás alkalmával a személyi adatokon kívül meg kell adni, hogy a jelentkező hol szeretné felvenni az oltást, és hogy szenved-e valamilyen krónikus betegségben. Az interneten hétfő óta kérhető a vakcina az www.euprava.gov.rs kormányzati portálon.

A verseny még nem dőlt el

Alig több mint három nappal ezelőtt vált lehetővé az oltás igénylése az interneten Szerbiában, ahol azóta több mint 175 ezer iratkozott fel a listára.

Jó hír, hogy ennyien jelentkeztek, mert ez arra utal, hogy sokan érdeklődnek az oltás iránt, megértették ugyanis, hogy a vakcina hatásos és biztonságos, és összehasonlíthatatlanul kisebb kockázatot jelent, mint a betegség– jelentette ki a belgrádi kormánybarát -nek nyilatkozva dr. Srđa Janković immunológus, a szerbiai központi válságstáb tagja.

A belgrádi hírportál közben úgy értesült, hogy némileg többen jelentkeztek be az vakcinára, mint a Pfizer és a BioNTech által előállított - védőoltásra.

Nagyjából kiegyensúlyozott a helyzet, a “Sputnik V” azonban valamivel keresettebb

– mondta a Blicnek egy valami okból kifolyólag “meg nem nevezett forrás”.

Kérdés, hogy ebben az “orosz-amerikai versenyfutásban” a telefonos feliratkozási lehetőség hoz-e változást Szerbiában?

Az internetes listára feliratkozók oltása pénteken kezdődik meg. A tervek szerint az “önkéntes jelentkezők” közül első körben azok kapják meg a védőoltást, akik elmúltak 75 évesek. Erre a célra ezer adag vakcina áll rendelkezésre.Szerbiában nem oltják a gyerekeket és az áldott állapotban lévő nőket. A fő szabály az, hogy a Pfizer-féle vakcinát 18, a Szputnyikot pedig 16 év alatt nem adják be.

A nép fia

Ana miniszterelnök a Pfizer és BioNTech féle vakcina első adagját december 24-én kapta meg, január 14-én, tehát három héttel később beadták neki a második adagot is.

Tehát egy miniszterelnök már van Európában, aki jó eséllyel túléli a koronavírus-járványt.

Brnabić az Instagramon azt írta, hogy megbízik a vakcinában és a szerb intézményrendszerben. Egyúttal felszólította az ország polgárait, hogy kövessék a példáját, mert “csak közös erővel” győzhetik le a járványt.

A vakcina felvételére szólított fel a szerb elnök is, aki szerb források szerint a világ leghosszabb kabinos felvonójának átadásánál sertepetélt, miután azt egy ellenzéki önkormányzat hozta össze, viszont őt is meghívták az átadásra. Az átadáson felmerült az is, hogy ez lehet a kormány és az ellenzéki barátkozás kezdete.

ez alkalommal beszélt arról is, hogy osztozik a sorsában.

Amikor fel akartam venni a vakcinát, akkor azt mondták, hogy “lám-lám, feltalálod magad, te leszel az első”, aki beoltatja magát. Aztán nem oltattam be magam, osztozom ebben a nép sorsában. De azért arra szólítom fel az embereket, hogy adassák be maguknak a vakcinát.

A szerb elnök nem nevezte meg a vakcinát, amelyet egy idő után után egyszer csak majd beadat magának. Ezzel kapcsolatba azt mondta, hogy neki “teljesen mindegy”, melyik védőoltással oltják be.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: