Connect with us

Magyarország

JÖNNEK ÉS JÖNNEK: Ásott alagút Ásotthalomnál, és egy montenegrói embercsempész Ruzsánál

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

asott alagut asotthalom
A cikk meghallgatása

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei terepkutatás során alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén – közölte a Csongrád- Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A police.hu oldalán olvasható hír szerint az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt.

A hatóságok a szemlét követően helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően, ami rendőrnyelven valószínűleg azt jelenti, hogy betemetik a lyukat.

Nem sokkal később a Csongrád- Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársai a bűnügyi megerősítő járőrökkel együttműködve 2021. január 13-án 4 óra 35 perckor Ruzsa külterületén ellenőriztek egy szerb honosságú kisteherautót.

A járművet egy montenegrói állampolgárságú férfi vezette, mellette 25, magát szír és afgán állampolgárnak valló határsértő utazott, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök embercsempészés gyanúja miatt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, míg utasait a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava