Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Járvány

JUT VAKCINA A MIGRÁNSOKNAK IS: Szerbiában három szakaszban oltanak, a migránsok a harmadik szakaszban kerülnek sorra

ot fele vakcina

Olvasási idő: 1 perc

Szerbiában a felének, vagyis mintegy 3,7 millió embernek adják be a rendelkezésre álló vakcinák valamelyikét – közölte a közegészségügyi intézet. A szerb állampolgárok több rendelkezésre álló vakcina közül választhatnak, de jut oltóanyag a migránsoknak, és más állampolgároknak is.

Három fázis

Szerbiában a elleni három szakaszban zajlik a következő hónapokban.

Az első fázisban beoltják az egészségügyi dolgozókat és az idősotthonok, valamint a szociális intézmények lakóit és dolgozóit. A vakcina beadása ezekben az intézményekben már december végén megkezdődött.A második fázisban a lakosság húsz százalékát oltják be, a veszélyeztetett korosztályhoz tartozókat és a krónikus betegeket, összesen 736 ezer embert.

A többiek a harmadik fázisban kerülhetnek sorra, ami 1,75 millió lakost jelent. Ebbe beletartoznak a hajléktalanok, a mélyszegénységben élők, és a is, akik Szerbiában menekültstátust kértek.

Szabadon választható vakcina

Az oltás iránt érdeklődők az interneten ül jelentkezhetnek az erre a célra megnyitott portálon, ahol jelezhetik, hogy vannak-e krónikus betegségeik. Egyúttal kiválaszthatják, hogy melyik védőoltást szeretnék beadatni maguknak.

Öt vakcina közül választhatnak, ezek közül a Pfizer-BioNTech féle és -vakcina már rendelkezésre áll, de várhatóan megérkezik a Moderna és az AstraZeneca, valamint a Sinopharm által előállított oltóanyag is.

A Szerbiában bejegyzett lakóhellyel rendelkező külföldi állampolgárok is igényelhetik a vakcinát, de jelentkezhetnek a bejegyzett lakóhellyel nem rendelkező külföldiek is, akiknek az útlevelük számát kell megadniuk.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: