Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

FELMÉRÉS: A zágrábi repülőtér Európa legrosszabb légikikötője

zagreb aerodrom

Olvasási idő: 2 perc

legnépszerűbb utazástervező portálja, az Omnio tavaly internetes szavazást szervezett, mert szerette volna megtudni, hogy az utasok melyik európai ország ának repülőterét kedvelik leginkább. De az ilyen jellegű felmérésekből nem csak az derül ki, hogy az emberek mit szeretnek legjobban, hanem az is, hogy mit kedvelnek a legkevésbé.

Sereghajtó a zágrábi

A tavaly év végén közzétett szavazás eredményeiből tehát az is kiderült, hogy az utasok nem zárták a szívükbe a zágrábi repülőteret.

A főváros légikikötője a szavazáson elérhető 100 pont közül egyet sem kapott. Ez nagyon elgondolkodtató, hiszen több tízezren szavaztak, és nem volt egyetlen eltévelyedett utas sem, aki véletlenül Zágrábra adta volna a voksát.A zágrábi repülőtér ráadásul nem egy régi, lepukkant, jobb időket is megélt csomópont, hiszen nemrégiben új terminált kapott.

A Franjo Tuđmanról elnevezett repülőtér új terminálját 2017 tavaszán adták át a forgalomnak, tehát az utasok szempontjából egy vadonatúj légikötőről van szó.

A horvát főváros repülőterét a francia vezetésű ZAIC Ltd. nemzetközi konzorcium üzemelteti, amely erre a célra Horvátországban létrehozta a Međunarodna zračna luku Zagreb d.d. (MZLZ) elnevezésű céget.

Így nem csak a repülőteret, hanem annak francia üzemeltetőjét, a MZLZ-t is sok kritika éri külföldről és belföldről is.

Miért bírálják?

A legtöbben amiatt elégedetlenek, hogy a terminálok csak reggel 7 és este 9 óra között vannak nyitva, ami megnehezíti az átszálló utasok életét, hiszen nem lehet a repülőtéren éjszakázni.

Sokan bírálják a rosszul strukturált tájékoztatási rendszert, és annak nem utasbarát kialakítását.A frissen átadott terminál első üzemheteiben nagy port vert fel, hogy a zágrábi repülőtér éjszaka még sürgősségi járatokat sem fogadott.

Ez több esetben oda vezetett, hog a horvát orvosoknak kellett utasítaniuk a donorszerveket, amelyeket csak légi úton tudtak volna más részeiről Horvátországba szállítani, hogy megmentsék valaki életét.

Több transzplantáció kényszerű elhalasztása után a horvát orvosi kamara végül az illetékes minisztériumok segítségével elérte, hogy sürgős esetekben a zágrábi reptér éjszaka is fogadjon gépeket.

A - miatt nagy veszteségeket elkönyvelő zágrábi repülőtérnek, változtatnia kellene eddigi üzletpolitikáján, hogy elmozduljon az utolsó helyről.

A portál felmérésében, egyébként a madridi repülőtér szerepelt a legjobban, majd Róma és Amszterdam következett, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pedig a 12. helyen végzett.

Ami a sor végét illeti, Zágrábnál Podgorica egy hajszállal jobb, az utolsóelőtti előtti helyen pedig áll.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: