Connect with us

Horvátország

FELMÉRÉS: A zágrábi repülőtér Európa legrosszabb légikikötője

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Németország legnépszerűbb utazástervező portálja, az Omnio tavaly internetes szavazást szervezett, mert szerette volna megtudni, hogy az utasok melyik európai ország fővárosának repülőterét kedvelik leginkább. De az ilyen jellegű felmérésekből nem csak az derül ki, hogy az emberek mit szeretnek legjobban, hanem az is, hogy mit kedvelnek a legkevésbé.

Sereghajtó a zágrábi repülőtér

A tavaly év végén közzétett szavazás eredményeiből tehát az is kiderült, hogy az utasok nem zárták a szívükbe a zágrábi repülőteret.

A horvát főváros légikikötője a szavazáson elérhető 100 pont közül egyet sem kapott. Ez nagyon elgondolkodtató, hiszen több tízezren szavaztak, és nem volt egyetlen eltévelyedett utas sem, aki véletlenül Zágrábra adta volna a voksát.

A zágrábi repülőtér ráadásul nem egy régi, lepukkant, jobb időket is megélt csomópont, hiszen nemrégiben új terminált kapott.

A Franjo Tuđmanról elnevezett repülőtér új terminálját 2017 tavaszán adták át a forgalomnak, tehát az utasok szempontjából egy vadonatúj légikötőről van szó.

A horvát főváros repülőterét a francia vezetésű ZAIC Ltd. nemzetközi konzorcium üzemelteti, amely erre a célra Horvátországban létrehozta a Međunarodna zračna luku Zagreb d.d. (MZLZ) elnevezésű céget.

Így nem csak a repülőteret, hanem annak francia üzemeltetőjét, a MZLZ-t is sok kritika éri külföldről és belföldről is.

Miért bírálják?

A legtöbben amiatt elégedetlenek, hogy a terminálok csak reggel 7 és este 9 óra között vannak nyitva, ami megnehezíti az átszálló utasok életét, hiszen nem lehet a repülőtéren éjszakázni.

Sokan bírálják a rosszul strukturált tájékoztatási rendszert, és annak nem utasbarát kialakítását.

A frissen átadott terminál első üzemheteiben nagy port vert fel, hogy a zágrábi repülőtér éjszaka még sürgősségi járatokat sem fogadott.

Ez több esetben oda vezetett, hog a horvát orvosoknak vissza kellett utasítaniuk a donorszerveket, amelyeket csak légi úton tudtak volna Európa más részeiről Horvátországba szállítani, hogy megmentsék valaki életét.

Több transzplantáció kényszerű elhalasztása után a horvát orvosi kamara végül az illetékes minisztériumok segítségével elérte, hogy sürgős esetekben a zágrábi reptér éjszaka is fogadjon gépeket.

A koronavírus-járvány miatt nagy veszteségeket elkönyvelő zágrábi repülőtérnek, változtatnia kellene eddigi üzletpolitikáján, hogy elmozduljon az utolsó helyről.

A német portál felmérésében, egyébként a madridi repülőtér szerepelt a legjobban, majd Róma és Amszterdam következett, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér pedig a 12. helyen végzett.

Ami a sor végét illeti, Zágrábnál Podgorica egy hajszállal jobb, az utolsóelőtti előtti helyen pedig Jereván áll.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava