KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen

Olvasási idő: 2 perc

A migránsok házakat gyújtanak fel a magyar-szerb határ közelében lévő településeken. Nem szándékosan, hanem a kulturális különbségekből kifolyólag. Nem ismerik a tűzhely fogalmát, vagy az üresen maradt házban éppenséggel nincs tűzhely. A migránsok ezért a szoba közepén raknak tüzet, hogy megmelegedjenek, aminek időnkét súlyos következményei vannak, mint például most is.

Vasárnapi tűz

Hiába viszik el a magyar határ térségéből a migránsokat a szerb hatóságok, folyamatosan van utánpótlás. És az új migránsok is azt teszik, amit a régiek: bemennek az üresen álló házakba.

A fenti fénykép a Facebookon jelent meg, a képhez a következő bejegyzés tartozik.

Ma gyanútlanul készítettem a vasárnapi ebédet, amikor arra lettem figyelmes, hogy leereszkedett a köd… Vagyis nem köd volt, hanem füst! Basszus, ég a hátsó szomszéd háza (igaz, már nem lakik benne senki). Felgyújtották a migránsok! Feltenném a kérdést, hogy kihez forduljunk panaszunkkal??? Letarolják a falunkat, tönkreteszik a házainkat, lopnak, szemetelnek, idegileg teljesen kikészítenek. Már fél órára sem merjük üresen hagyni a családi házunkat. Amit őseink évtizedek alatt felépítettek, ezek az “állatok” pillanatok alatt tönkreteszik! És senki nem tesz semmit!!! Kihez tudok-tudunk fordulni segítségért??? Mert a taxisok, rendőrök, migránsok jogait már ismerjük. De Szerbia adófizető polgárainak mi is a joga ebben a helyzetben???

— írta egy helyi asszony, aki rettenetesen érzi magát.
KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen leegett haz ha torolnek

A hozzászólásokból kiderül, hogy nem ez az egyetlen ilyen eset. Gorica Relatić arra panaszkodott, hogy az ő házát is tönkretették a migránsok. Senki nem lakott benne, de kitűnő állapotban volt, ma azonban már nem lehet bemenni az épületbe, azok után, ami a migránsok után maradt.

Sajnálatos, hogy ezt teszik a szép magyarlakta falvainkkal, amiért a szorgos emberek egész életüket ennek az országnak dolgozták, adóztak. Mi jöhet még?

– tette fel a kérdést Lukácsi Nagy Leonóra ugyancsak a Facebookon. Jelena Tabak pedig az iránt érdeklődött, hogy hol vannak, és mit tesznek azok, akiknek az a dolguk, hogy megóvják a helyi lakosság vagyonát.

Nagyon szomorú, hogy tehetetlenek az emberek. Most hol vannak az okos politikusok? Nincs kampány!? A népet a sorsára hagyták? Bortasztó

– állapította meg Pióker Margit.

KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen fegyvert a kezbeA bejegyzéssel kapcsolatban volt aki fegyvert követelt, és volt aki úgy vélte, hogy a megoldás a 9mm-es golyó.

Mindebből az következik, hogy parázslik a szikra, és nem csak a leégett házakban.KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen KULTURÁLIS KÜLÖNBSÉGEK: A migránsok újabb házat gyújtottak fel az egyik határmenti településen balkanac nagy