SZERBIÁNAK KETTŐ IS VAN: Kétezernégyszáz adag Szputnyik V vakcina érkezett, újév után oltanak

Olvasási idő: 1 perc

Megérkezett Szerbiába a koronavírus elleni orosz védőoltás. Az első szállítmány 2.400 adagot tartalmaz. Mirsad Đerlek szerb egészségügyi államtitkár elmondta, hogy Szerbia az egyetlen ország Európában, de talán az egész világon, ahol két különböző gyártó vakcinájával rendelkeznek. Ez a nap elején talán még igaz is volt, de a nap végén már nem, mert az Egyesült Királyságban zöld utat kapott az oxfordi vakcina.Ez egy nagy nap

Megérkezett az orosz vakcina Szerbiába, ahogy ezt a szerb elnök a napokban jelezte. Szerbiának tehát egyszerre két vakcinája is van, az egyikkel azonban még nem oltanak, bár ez valószínűleg csak napok kérdése.

Nehéz évet zárunk, 2020-ban folyamatos harcot vívtunk a koronavírus ellen, ugyanakkor most jó hírünk van. Ez egy nagy nap a szerb állampolgárok számára, hiszen két különböző gyártó vakcinájával rendelkezünk

– jelentette ki Mirsad Đerlek, aki szerint mindkét esetben jó minőségű oltóanyagról van szó.

Az államtitkár úgy nyilatkozott, hogy Szerbia az egyetlen ország Európában, de talán az egész világon, ahol két különböző gyártó vakcinájával rendelkeznek: a Pfizer és a Szputnyik V védőoltással.

Ez a nap elején még talán igaz is volt, de a nap végén már nem, mert a brit hatóságok engedélyezték az Oxford-AstraZeneca vakcináját, amelyet a jövő héten már el is kezdenek használni.

Az orosszal is oltanak

Đerlek abban bízik, hogy az orosz vakcina egy-két napon belül megkapja az illetékes szerbiai hatóság engedélyét, és így újév után rögtön megkezdődik az oltás ezzel a vakcinával is.

Az államtitkár szerint január 4-én újabb szállítmány érkezik a Pfizer-vakcinából, és azt követően Szerbia minden héten húszezer adagot kap belőle.

Đerlek arra a kérdésre nem tudott válaszolni, hogy mikor jön a kínai vakcina.

Ha az megérkezik, akkor Szerbia lehet az egyetlen ország Európában, de akár az egész világon, ahol három különböző gyártó vakcinája érhető el, ha csak a britek nem előznek be valami csoda folytán.

Figyelni kell azonban Bolíviára is, amely éppen most írta alá 5,2 millió adag orosz vakcina beszerzését, amivel az ottani népesség nyolcvan százaléka oltható be.

Még elhappolják az összes Szputnyikot, és Szerbiának nem jut belőle!
SZERBIÁNAK KETTŐ IS VAN: Kétezernégyszáz adag Szputnyik V vakcina érkezett, újév után oltanak SZERBIÁNAK KETTŐ IS VAN: Kétezernégyszáz adag Szputnyik V vakcina érkezett, újév után oltanak balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!