Connect with us

Földrengés

A TORCIDA SEGÍT: Horvátországért és a Hajdukért indul a fehér gárda, várják őket a kék BBB-legények

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

torcida bbb lopata
A cikk meghallgatása

A Petrinjaban és környékén történt katasztrofális földrengést követően az egész Horvátország megmozdult, mindenfelé gyűjtésekbe kezdtek a legtöbbet szenvedett városok megsegítésére. Szinte nincs olyan település, ahol az emberek ne adakoznának, vagy más módon ne segítenének.

Beindul a Torcida

Például úgy, mint a Torcida. A spliti Hajduk szurkolói honlapjuk segítségével toborozták a tagságot, hogy kapcsolódjon be a petrinjai romok eltakarításába, ami szerdán reggel kezdődik.

A Torcida szurkolói este tíz órakor három busszal indultak a földrengés sújtotta területekre.

– Tekintettel a Petrinjaban és a környékén kialakult helyzetre, a Torcida Split rendelkezésre bocsátja tagjait a segélynyújtásra

– olvasható a felszólításban. A Torcida vezetése javasolta a tagságnak, hogy lapátokat és más eszközöket is vigyenek magukkal.

(Elvégre lapát nélkül a szurkoló is csak fél ember az adott helyzetben.)

https://www.facebook.com/torcida.split.1950/posts/10158788777468377


A Torcida akcióját Facebook-bejegyzéseikkel támogatják a spliti lányok is.

– Rögtön gondoltam, hogy a Torcida segíteni fog. A Torcida ugyanis Torcida, egy nagy szív a Poljud stadiontól az univerzum végéig. Gratulálok a srácoknak, és sok sikert! Öltözzetek fel melegen, és maszkokat az arcokra! HŽV

– írta egy Torcida-lány. A HŽV rövidítésnek két jelentése is van: az egyik a Hajduk örökké él, a másik Horvátország örökké él.

Kik vannak már ott?

A Torcida tagjai azonban nem lesznek egyedül, és nem is ők az elsők, akik Petrinjába mentek.

Már a helyszínen van az ősellenségnek számító BBB is. Így az is előfordulhat, hogy a zágrábi Dinamot támogató Bad Blue Boys és a Torcida tagjai együtt lapátolják a romokat, vált vállvetve.

Szintén megérkeztek már a Funcuti (Šibenik), az Armada (Fiume), a Kohorta (Eszék) és más szurkolói csoportok tagjai is, akik már kedden bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Horvát médiajelentések szerint a szurkolói csoportok nagyon gyorsan reagáltak, így tagjaik az elsők között tűntek fel Petrinjaban.

Horvátországban kezd folklórrá válni, hogy a szurkolói csoportok “emberi arcukat” mutatják.

A márciusi, zágrábi földrengést követően két sereg is bekapcsolódott a földrengést követő mentési munkálatokba, a horvát hadsereg és a Dinamo legvérmesebb szurkolóinak számító BBB-legények.

A Twitteren akkortájt sok fotó és videó jelent meg arról, hogy a zágrábi ultrák alávetették magukat a polgári védelem irányításának, és segédkeztek a női klinika és szülőotthon kiürítésében.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava