Connect with us

Balkáni abszurd

TITKOS VAKCINA: A pristinai külügyminisztert felháborította, hogy oltják a koszovói szerbeket

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A koszovói külügyminiszter szerint Szerbia megsértette a brüsszeli szerződést, és ezért nemzetközi közbenjárásra van szükség. Erről írt a Twitteren Meliza Haradinaj- Stublla koszovói külügy- és diaszpóraminiszter, aki szerint Szerbia veszélyezteti Koszovó szuverenitását.

Mint ahogy arról a BALK korábban beszámolt, nem csak az Európai Unióban kezdődött meg az emberek oltása a Pfizer-vakcinával, hanem a Koszovó északi részén lévő Leposavić községben, és más koszovói településein is, ahol szerbek élnek.

A koszovói szerbek nem a pristinai kormánytól kaptak védőoltást, hanem a Szerbiának küldött csomagból jutott nekik több száz adag.

A pristinai vezetést felháborította, hogy oltják a koszovói szerbeket, ami a koszovói külügy- és diaszpóraminiszter Twitter-bejegyzéséből is kitűnik.

Meliza Haradinaj- Stublla szerint Szerbia “illegálisan és titokban” beavatkozott Koszovó belügyeibe, mivel gyógyszeripari termékeket csempészett a koszovói hatóságok előzetes jóváhagyása nélkül.

A koszovói tárcavezető úgy vélte, hogy Szerbia ezzel durván megsértette a gyógyszeripari ​​tanúsítványok kölcsönös elismeréséről és más vámügyi kérdésekről szóló szerződést, amelyet 2015-ben kötöttek Brüsszelben.

A Twitter bejegyzésnek van egy “hovatovább” része is.

Eszerint Szerbia veszélyeztette Koszovó nemzetbiztonságát és szuverenitását, nem tisztelte a kapcsolatok normalizálására irányuló washingtoni és brüsszeli erőfeszítéseket, valamint veszélybe sodorta a régió stabilitását, békéjét és biztonságát.

Meliza Haradinaj- Stublla szerint ezért “megfelelő nemzetközi reakció” lenne elvárható.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava