Connect with us

Horvátország

A SAJTÓ A HIBÁS: Állítólag csak az üres dobozokat lovagolta meg, de azért őszinte bocsánatot kért

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A horvát közegészségügyi intézet igazgatója bocsánatot kért, mert ráült a Pfizer által küldött dobozokra. Krunoslav Capak miután átvette a két dobozt, megpihent rajtuk egy kicsit. A képeket az intézet honlapján tették közzé, majd a heves reakciók hatására nem sokkal később le is vették onnan.

Nem úgy volt az

Először egyik közeli munkatársnője kelt a közegészségügyi intézet igazgatójának védelmére, aki szerint a dobozok már üresek voltak, amikor Capak megpihent rajtuk.

A képekből nem derül ki, hogy Capak csak az egyik dobozt használta szék helyett, vagy mindkettőt “meglovagolta”. De nem a szám, hanem a gesztus vitatott.

Ezt követően az igazgató közleményben kért “őszinte bocsánatot”, és ő is megismételte, hogy a dobozokban már nem volt vakcina, amikor rájuk telepedett.

– Olyan emberként, aki hazánk sok más polgárához hasonlóan őszintén örült a várva várt védőoltásnak, nem szeretném, ha egy fénykép beárnyékolná annak a pillanatnak a nagyságát, hogy a Covid-19 vakcina első szállítmánya végre megérkezett Horvátországba

– jegyezte meg Capak, majd elmagyarázta, hogy az oltási, vagyis inkább az “ülési rend” alkalmazására azután került sor, miután a dobozokban lévő vakcinákat a megfelelő helyen tárolták.

– Az látható az egyik képen, amely a sok közül a nyilvánosság számára hozzáférhetővé vált, hogy leültem egy dobozra, amelyben akkor már nem volt oltóanyag, és az ujjammal a doboz címkéjére mutattam. Akkor az járt a fejemben, hogy itt van, végre megérkezett! Itt van!

– szögezte le közleményében a közegészségügyi vezető.

Annak fejtegetésébe nem érdemes belemenni, hogy az öröm és a diadal jeleként nem lett volna logikusabba a magasba emelni az üres dobozt, mint maga alá gyűrni.

Visszatámadott

Miroslav Capak láthatóan megsértődött, és azonnal vissza is vágott.

– Sajnálom, hogy ez a fotó a média számára fontosabbá vált, mint maga a hír, hogy a vakcina megérkezett Horvátországba, valamint az a számos más fotó, amelyekről szabadon elmondhatjuk, hogy a történelmi pillanatról tanúskodnak. Azt is látom, hogy ezzel alkalom nyílt arra, hogy a médiában megjelenjenek azok, akiknek nincs mondanivalójuk a saját tevékenységükkel kapcsolatban, így mindenről és mindenki másról beszélnek

– jegyezte meg a horvát közegészségügyi intézet igazgatója, aki szerint a szóban forgó fotó, vagy netalán kettő, “érdemtelenül” került a figyelem középpontjába.

– Őszinte bocsánatot kérek azoktól az olvasóktól és emberektől, akikben ez a fotó, és a médiában történt értelmezése, téves benyomást keltett

– verte el a port a sajtón a horvát közegészségügyi vezető közleménye végén.

Arról nem szól a fáma, hogy ezt álló helyzetben, vagy ülő helyzetben tette-e.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava