Connect with us

Bulgária

SZUPERVÍRUS: A görögök karantént hosszabbítanak az Egyesült Királyságból érkezőknek, a bolgárok már be sem engedik őket

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

covid 19 5053095 1280
A cikk meghallgatása

Növelte a karanténban töltendő napok számát az Egyesült Királyságból érkező utasoknál Görögország: a polgári védelem közleménye szerint a más országoknál érvényes három helyett hét nap elszigeteltség vár arra, aki a szigetországból utazik be a déli államba. Az intézkedés hétfő reggel 6-tól érvényes, egészen jövő január 7-ig.

A közlemény szerint az új szabály a már fennálló intézkedéseket egészíti ki, vagyis továbbra is 72 órásnál nem régebbi negatív PCR-tesztet kérnek az utasoktól, és a belépéskor ezen felül kötelező gyorsteszten is át kell esniük.

A karanténidőszak meghosszabbításáról azután döntöttek, hogy az Egyesült Királyságban azonosították a SARS- COV-2 nevű koronavírus-mutációt, amely az eddiginél gyorsabban terjeszti a fertőzést. Emiatt Boris Johnson kormányfő már be is jelentette, hogy “lefújja a karácsonyt” az országban.

Az Egyesült Királyságban jelenleg több ezer görög diák tartózkodik, akik arra várnak, hogy hazatérhessenek, és a családjuk körében tölthessék az ünnepeket.

Görög sajtóértesülések szerint lehetséges, hogy teljesen leállítják majd a légi közlekedést a két ország között.

Eközben Bulgária már fel is függesztette a légi közlekedést az Egyesült Királyságba. A szigetországba tartó és az onnan érkező járatok is leállnak január 31-ig, annak érdekében, hogy senki se hurcolhassa be a balkáni országba a koronavírus új törzsét – jelentette be vasárnap a szófiai kormány.

Az egészségügyi minisztérium eredetileg arról döntött, hogy tíznapos kötelező karantént vezet be az Egyesült Királyságból érkező összes embernél, de egy kabinetülést követően a kormány a járatok átmeneti felfüggesztése mellett döntött.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava