Connect with us

Belpolitika

KEBELBARÁTSÁG: Átigazolt a Hazafias Mozgalomhoz a horvát Cicciolina

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

EGMYKSJUYAAEyQ4
A cikk meghallgatása

Aleksandra Bukovčan, alias Alexa Wild volt pornósztár úgy határozott, hogy elhagyja a Živi zid (Élő Fal) elnevezésű párt süllyedő hajóját, és biztonságosabb jármű után néz a politika tengerén. Ezt a Miroslav Škoro vezette Hazafias Mozgalom robusztusnak tűnő tutajában vélte megtalálni. Egyelőre azonban kissé érthetetlen, hogy miért bújt ágyba az antikapitalista horvát Cicciolina Škoro őskonzervatív, mélykatolikus mozgalmával.

Őszinte vallomás

Aleksandra Bukovčan a hazafiak újonnan megalakult Kapronca- Kőrös megyei alapszervezetének titkára lett, bár a mozgalom központja ezt a hírt nyilván reflexből cáfolta, Karlo Posavec a megyei alapszervezet elnöke a fiumei Novi listnek nyilatkozva megerősítette az információt.

Posavec szerint Bukovčan asszony nagyon szorgalmas, sem a munkájára, sem a jellemére nincs kifogás, teljes mértékben kiérdemelte a titkári kinevezést.

Bukovčan/Wild asszony különben sohasem rejtegette XXX-pályafutását, és soha nem mondta azt, hogy kizárólag transzcendentális meditációval foglalkozott.

Facebook profilján megtalálható, hogy 2010 és 2016 között hivatásosan 18+ filmeket forgatott, és elég termékeny volt, mivel a jelzett időszakban 170 ilyen “alkotásban” szerepelt, vagyis évente átlagban majdnem harmincban.

Ebből is látszik, hogy milyen súlyos társadalmi mondanivalóra keresték a megoldást ezek a mélyreható műremekek.

Aleksandra Bukovčan azonban feláldozta fényes karrierjét a családjáért, egyik 2019-es bejegyzésében ugyanis a következők olvashatók.

– Valamivel több, mint három évvel ezelőtt, karrierem csúcsán, úgy határoztam, hogy felhagyok mindennel, időmet a családomnak szentelem, és szülök még egy gyermeket.

Ez a bejegyzés különben abból az időszakból származik, amikor Bukovčan követte a főként parlamenti performanszairól ismert Ivan Pernart a Živi zid (Élőfal) elnevezésű politikai képződményben bekövetkezett szakadás után.

A kabarépárt

A establishment-ellenes, jobb híján kabarépártnak nevezhető politikai képződmény egyébként “annak jóvoltából” indult oszlásnak, hogy Ivan Vilibor Sinčić pártelnök úgy határozott: őt illeti meg a párt által szerzett európai parlamenti képviselői tisztség, a horvátországi átlagfizetéseket több mint tízszeresen meghaladó jövedelemmel egyetemben.

Ivan Pernar, a Živi zid másik vezéregyénisége ekkor kígyót-békát kiabálva kilépett a pártból, és magával vitte a tagság egy részét, így Bukovčan asszonyt is.

A vad pornósztárból vad aktivistává vedlő Aleksandra állítólag akkor ábrándult ki az antikapitalista, stb. harcot hirdető politikából, amikor Pernar és Sinčić kibékült, és együtt léptek fel a nyári parlamenti választásokon.

Az viszont kissé érthetetlen, hogy hogyan és miért bújt ágyba a horvát Cicciolina Škoro őskonzervatív, mélykatolikus mozgalmával.

Tekintettel eddigi politikai elveire – ha ezek után egyáltalán elvekről beszélhetünk – a pálfordulás teljes változást hozott, hacsak a radikális változások követelését nem tekintjük közös nevezőnek a Živi zid és a Hazafias Mozgalom között.

Hogy milyen lesz Aleksandra Bukovčan politikai pályafutásának folytatása, azt az említett fordulatokat követően sejteni sem lehet, de az máris leszögezhető, hogy politikai túlélőképessége figyelemre méltó.

Aleksandra Bukovčan azzal pedig még sokra viheti, hogy szükség esetébe bárkivel összefekszik, természetesen ma már csak politikai értelemben.

A küszöbönálló helyhatósági választások, amelyektől a Hazafias Mozgalom reneszánszát várja, nagy valószínűséggel további csalódást okoz a hazafiaknak, mert a nagy pártok ezúttal résen fognak állni, és nem engedik a szélsőjobb esetleges térnyerését.

Akkor pedig Bukovčan asszonynak újabb partner után kell nézni a horvát politikai kulturális térben.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava