Connect with us

al-Kaida

HORVÁT CELEBRITY: Anita, a szőke TikTok-rendőr, és az al-Kaida ollóval hadonászó terroristája

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

police
A cikk meghallgatása

A balkáni abszurd újabb fejezete következik, a főszereplő a szőke TikTok-rendőr és az al- Kaida ollóval hadonászó terroristája, aki már “bombának álcázott” csomaggal is megpróbálta félelemben tartani a környezetét. A történetet az élet diktálta, mi pedig lejegyeztük.

Az ollóval felfegyverzett merénylő

A történet kedden a késő délutáni órákban kezdődött, amikor az elmeosztályról kiszökő 23 éves D.B. az egyik pólai boltban ellopott egy ollót, majd a város központja felé haladván megtámadott egy 55 és egy 70 éves pólai lakost, szerencsére következmények nélkül.

A római diadalkapuról nevezetes Portarata téren érte be két rendőr, akik sikeresen megfékezték, letartóztatták és bekísérték a fegyverével hadonászó fiatalembert.

Az eset érdekességét nagyban növeli, hogy a beavatkozó motoros rendőrök nők voltak, ezek egyike pedig a horvát TitTok-sztár.

Anita Prgomet Buić harmincéves pólai fiatalasszony, két kislány anyja, már tíz éve van a rendőrségnél, nyolc éve motoros járőrként “szolgálja a népet”.

A világhírnevet azonban nem a fent említett eset hozta meg neki. Anita áprilisában egyik kollégájával úgy határozott, hogy felvidítják a koronajárvánnyal küszködő embereket, és részt vesznek a TikTok akkori kihívásán (TikTok challenge).

A videó virálissá(!) vált, végigsöpört a neten, Anita pedig TikTok-rendőrként vált ismertté Horvátország-szerte.

Családi hagyomány

Amikor az újságírók a beavatkozásról faggatták, a “pólai celebrity” rövidre zárta a dolgot, mondván hogy egy cseppet sem félt, és hogy tulajdonképpen nem is csinált semmi különöst, csak tette a dolgát, akárcsak a kolleganője.

Mint kiderült, Anita Prgomet Buić rendőrcsaládból származik, a pályát apja mellett szerette meg, és világéletében más sem szeretett volna lenni, csak rendőr.

Bár a téli hónapokban rendőrségi elfogóautóra cseréli motorkerékpárját, a motorozást azonban sokkal jobban élvezi.

A Glas Istre napilapnak nyilatkozva elárulta, hogy eddig leggyorsabban 190-nel száguldott, bevetésre tartva, hogy tévedés ne essék, “szabályszerű hang és fényjelzéssel”.

Amikor arról faggatták, hogy nőként miként érzi magát a rendőrségnél, és hogy jön ki a kollégákkal, a szőke fiatalasszony elmondta, hogy a kollégák befogadták, mindenben egyenrangúként kezelik.

– Ez már nem a régi rendőrség, voltaképpen sok, sőt egyre több nő viseli az egyenruhát. Mindenből egyenrangúan kivesszük a részünket, még a nehéz, fizikai erőt igénylő feladatokból is

– mondta Anita Prgomet Buić, a szőke TikTok-rendőr.

A wannabe terrorista

Visszatérve az ollós merénylőre, neki nem ez volt az első kilengése.

2018-ban egy “bombának álcázott” ártalmatlan csomaggal, amelyet az ülése alatt rejtegetett, nagy riadalmat keltett a Horvátország és Szlovénia közötti Kaštel- Dragonja határátkelő szlovéniai oldalán.

Eredetileg a szlovén fővárosba szeretett volna utazni, hogy a ljubljanai polgárokat ijesztgesse a “bombával”.

Tettéért, illetve annak csak a szándékáért, a koperi bíróság 38 hónapos szabadságvesztésre ítélte.

A kissé hibbant wannabe terrorista a börtönből kiszabadulva nevet változtatott, de mivel továbbra is rögeszmésen dicsőítette az Al- Kaidát és az iszlám terroristákat, végül az elmeosztályon kötött ki.

Tekintettel eddigi pályafutására, ezúttal valószínűleg zárt intézetbe utalják, valószínűleg a zágrábi Vrapče (Veréb) klinika zárt osztályára.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava