Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

VESZTEGETÉS: Olasz “vendégmunkások” Horvátországban

napolyi rendotrseg policaj

Olvasási idő: 2 perc

A portálok, napilapok, illetve a nagyközönség nem mindennapi eseten derül: a horvát rendőrség rablás vádjával hat állampolgárt, köztük két olasz rendőrt és egy csendőrt (carabinieri) tartoztatott le a határon, egy nem megnevezett olasz üzletember feljelentése alapján.

A nem hivatalos rekonstrukció

A rendőrség, miután a nyomozás még folyamatban van, csupán megerősíteni volt hajlandó az információt, de a horvát és az olasz sajtó ( Dalmacija, La Stampa, Il Piccolo) nem hagyta annyiban, és a jól értesült forrásokra, valamint anonim szemtanúkra támaszkodva a következőképpen rekonstruálták a történteket.

Az olasz vállalkozó felszámolta cégét, és ennek alaptőkéjét (150 ezer euró horvát források, vagy 195 ezer euró olasz források szerint) illegálisan, készpénzben szándékozta “repatriálni”.Egy ismerős csendőrt kért meg a “szállítmány” biztosítására, ám az koronavírusban megbetegedett.

A helyettesítésére ajánlott casertai illetőségű, 28 éves csendőr kiadta “alvállalkozásba” az ügyet két nápolyi rendőrnek, akik további három civil “szakembert” alkalmaztak.

A brigád, miután a vállalkozó felvette egy pulai banknál a pénzt, fényes nappal, nemes egyszerűséggel kirabolta. Ketten földre vitték és leteperték a “bizniszment” a harmadik pedig átdobta a kocsiban várakozó öknek a készpénzt tartalmazó kézitáskát.

Miután elhagyták a helyszínt, a károsult a horvát- határon lévő Plovanija átkelőhelyre sietett, és a határvédelemnek tolmács segítségével felpanaszolta az esetet.

A gyanútlan tettesek pedig besétáltak a kelepcébe, és amikor estefelé megjelentek a határon, hiába mutatták hivatalos igazolványukat a horvát kollégáknak, azok letartóztatták őket.

Mi lesz az epilógus?

[quads id=2]

Természetesen a náluk talált készpénzt lefoglalták, mert banki bizonylat felmutatása nélkül próbálták a tetemes összeget átcsempészni a határon.Ha csak erről lett volna szó, az epilógus meglehetősen egyszerű lenne, a vám lefoglalná a pénzt, a gépkocsit, a tettesek sorsáról pedig a döntene.

Ám ez esetben a jelzett összeghez bűncselekmény által jutottak, és ezt illene visszaszolgáltatni a jogos tulajdonoshoz, miután az nem követett el semmilyen törvénybe ütköző cselekedetet, elvben szabadon kellene rendelkeznie a pénzzel a bírósági eljárás lefolytatása után, mert az addig minden bizonnyal bizonyítékként fog szerepelni.

Ha addig megszerzi a banki bizonylatot – ha esetleg ezt még a pénz felvételekor nem szerezte volna be – akkor elvileg semmi akadálya annak, hogy ezt szándékainak megfelelően Olaszországba vigye.

Ahol már repesve várja a pénzügyőrség, és ami még nagyobb gond, minden valószínűséggel a nápolyi , a Camorra is, amely az olasz államnál is komolyabban veszi az adófizetési kötelezettséget.

Mondhatni, halálosan komolyan.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: