Connect with us

Egészségügy

VAN GÖRÖG GYORSTESZT: Micotakisz miniszterelnök enyhe javulást lát az észak-görögországi COVID-helyzetben

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Kiriakosz Micotakisz görög kormányfő hétfőn arról beszélt, hogy enyhén javult a járványügyi helyzet, és a jelek arra utalnak, hogy fokozatosan csökken a nyomás az egészségügyi rendszerre az ország északi részén.

A virtuális kabinetülésen arra is rámutatott, hogy tétovázás nélkül haladni kell előre,  a cél pedig az, hogy a lehető legtöbb görög állampolgár maradjon egészséges addig, amíg meglesz a vakcina.

Micotakisz arra számít, hogy az első oltóanyagok az év vége előtt érkeznek meg Görögországba, ha a vakcinákat jóváhagyják a megfelelő európai szervek.

A görög miniszterelnök “ikonikus tettnek” nevezte a görög COVID-19 gyorsteszt kifejlesztését, megjegyezve, hogy “ez egy nagy siker, első sorban a görög tudományos közösségnek, ami bizonyítja, hogy Görögország képes az egészségügy terén is produkálni, nem szorul külföldi termékek és szolgáltatások importjára”.

– A Kutatási és Technológiai Főtitkárságon keresztül az állam által finanszírozott akció eredményei nagyon biztatók. A nagy pontosságú gyorsteszt jogai a görög államhoz tartoznak, és hamarosan elkezdődhet a gyártása, roppant versenyképes áron. Ez nagyon fontos siker, elsősorban a görög tudósoknak, akiket a nagyon tehetséges, nemzetközileg elismert Vaszilisz Gorgulisz professzor vezet

– jegyezte meg a görög kormányfő.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava