Connect with us

Jótékonyság

BIZARR JÓTÉKONYSÁG: Migránsok gyűjtenek pénzt beteg szerbiai gyerekeknek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kasim migrans jotekkonysag
A cikk meghallgatása

Szíriai, valamint más közel-keleti és afrikai származású migránsok gyűjtést kezdtek több szerbiai beteg gyerek gyógykezelésének támogatására – tudta meg a CNN-hez közeli N1 televízió szerbiai csatornája. A beszámoló szerint a gyűjtés állítólag a zombori táborból indult, és jelenleg a zombori, nagykikindai, krnjačai (Belgrád) és obrenovaci befogadó központban folyik.

Kaszim felhívása

– Anika egy szerbiai lány, aki ritka betegségben szenved. A gyógyuláshoz olyan gyógyszerre van szüksége, amely hihetetlen 2,1 millió euróba kerül. A szerb állampolgárok három hónapja gyűjtik pénzt Anika megsegítésére. Nem sok idő maradt a gyógyszer beadásáig. Ez úton kérlek, hogy kezdjük meg a szervezést, és szerény hozzájárulásunkkal csatlakozzunk a szerbiai állampolgárokhoz a gyógyszerre szükséges pénz előteremtésében

– olvasható abban a felhívásban, amelyet egy Kasim nevű migráns függesztett ki a faliújságra a zombori táborban.

Kaszim azt is tudatta a többi migránssal, hogy hol kell adakozni, és hogy az összegyűjtött pénz befizetéséről szóló bizonylatot szintén kitűzi a faliújságra. Tájékoztatta a többieket arról is, hogy milyen számra küldhetnek SMS-t, amellyel szintén adhatnak pénzt Anika Manić megsegítésére. Erre akkor van lehetőség, ha szerbiai kártya van a telefonjukban.

A zombori táborban többnyire Szíriából érkezett migránsok élnek, de nem sokkal később valaki lefordította fárszira, és hozzátette, hogy további két gyerek is segítségre szorul.

Az eddig összegyűlt hatvanezer dinárt (közel kétszázezer forint) már be is fizették a helyi postán Anika Manić számára, aki gerincizom atrófiában szenved.

– Az utóbbi időben sok posztot láttam ezekről a gyerekekről a szerbiai barátaim közösségi oldalain és a belgrádi hirdetőtáblákon. Megkértem a tábor vezetőjét, hogy magyarázza el nekem, miről is van szó. Amint értesültem a helyzetről, megkérdeztem, hogy szervezkedhetnénk-e, és csatlakozhatnánk-e az akcióhoz. Hat hónapja tartózkodtam Szerbiában, nagyon hálás vagyok mindenért. Bár nem akarunk itt maradni, de miért ne csatlakozhatnánk a szerbiai állampolgárok akciójához? Beszéltem a honfitársaimmal, és mindannyian támogatták

– mondta a zombori befogadó központ lakója, Kaszim Muhamed.

Kasim és barátai más befogadó központokban lévő társaikat is felhívták, hogy kezdjenek el ők is gyűjteni, és tudomása szerint a kikindai, krnjačai és obbrenovaci táborokban is folyik az adományozás.

– Nagyon boldoggá tesz. Szeretném, hogy ha az egész összeget gyorsan összeszednénk, és a beteg szerbiai gyerekek esélyt kapnának az életre

– jelentette ki a szíriai származású Kaszim Muhamed, aki ezt a “bizarr jótékonysági akciót” kezdeményezte.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava