Connect with us

Magyarország

GLOBÁLIS MIGRÁNSKÉPZŐ: Hogyan lehet meglovagolni a magyar kerítést?

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

kerites ograda
play icon A cikk meghallgatása

Sokféle “képző” van, mind például szakképző, tanítóképző, igeképző, és akkor miért ne létezhetne “migránsképző” is. Egy ilyen iskolában felkészíthetnénk a migránsokat arra, hogy milyen nehézségek várnak rájuk a hosszú és megpróbáltatásokkal teli úton, mert senki ne higgye, hogy a migránssors könnyű életpálya.

Egyáltalán nem

Minden tiszteletem és részvétem azoké, akik soha nem gondoltak otthonaik elhagyására, és valóban a háborúk elől menekülnek, vállalva ennek összes kockázatát, beleértve ebbe a háborút sosem szagolt “hívatlan kollégák” által teremtett versenyhelyzetet.

Ebből kifolyólag viszont mélységes megvetésem azoké, akik az előbbiek szerencsétlenségét használják ki, arról nem is beszélve, hogy akár kormányokat is lehet sejteni a migránsáradat generálása vagy az embercsempészet mögött.

Az eddigi ismeretek és tapasztalatok alapján fel is vázoltam magamnak, hogy milyen tantárgyakat kerülhetnének oktatásra a “migránsképzőben”, amiből döbbenetes és szörnyűséges dolgok jöttek ki.

Ez egy abszurd helyzet, és ezért sokan azt hihetik, hogy az “élelmiszer előteremtése”, a “táborismeret”, a migrásgazdaságtan”, az “anyagismeret”, a “migrásnföldrajz”, az “idegen társadalmi ismertek” vagy a mobiltelefonokra összpontosító “műszaki ismeretek” elsajátítása csak csúfolódás lenne.

Egyáltalán nem

Ez ebben az esetben is igaz. Már csak azért is, mert egy ilyen iskola VALÓBAN LÉTEZIK, bármilyen hihetetlen.

Nem egy országban, hanem globálisan. A diákok pedig származhatnak Marokkóból, Algériából, Afganisztánból, Pakisztánból vagy éppen Bangladesből.

Akár azt is mondhatnám, hogy e mellett eltörpülnek az “online iskolák” létrehozására irányuló nemzeti törekvések. De miért is? Mert a “globális migránsképzőben” olyasmit oktatnak, amire a jelek szerint igény van, nem is kicsi.

Az egyik tantárgy ebben a képzésben, a felsoroltak mellett, lehetne az “akadálytan” is, amelyben arra is felkészítik a migránsokat, hogy miként küzdjék le a magyar kerítést. No, hát akkor lássuk, hogy ez miként is történik.

A magyar határ közelében lévő vajdasági településeken ez nem meglepetés, mert a migránsok a házakból ellopják a létrákat. A boltokban pedig felvásárolják a szeget, és maguk is készítenek ilyen alkalmatosságokat a kerítés megmászására.

Tehát a fenti videó terjed a közösségi médiában, ami köszönhető a “tiktok”-nak, és más csatornáknak. Mindebből kiderül, mint már említettem, hogy a “migrásnképzés” valóban létezik, nem titkolt, hanem “tiktokolt” módon.

A videót ugyan nem nekünk szánták, de mi is okulhatunk belőle, és megtanulhatjuk, hogy “meglovagolható” a magyar kerítés.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava