COVIDOS VÁLSÁGKILÁTÁSOK: 2021-ben 21%-kal több csődjelentés lehet Bulgáriában

Olvasási idő: 1 perc

A gazdasági elemzők várakozásai szerint jövőre 21 százalékkal nő a csődöt jelentő cégek száma Bulgáriában 2019-hez képest.A válság hatása a cégekre, és a csődeljárások szaporodása hasonló mértékű lesz, mint a 2009-es fizetésképtelenségi hullám idején.

A kifizetések hosszas csúszása és a nem időben fizető vásárlók nagy száma fizetésképtelenné teheti a cégeket.

A pandémia után várhatóan 35%-os növekedés lesz a vállalati csődök terén világszerte, a cégek közti eladósodottságra szakosodott jogi szakértők dominóhatást jósolnak.

A csődveszély szinte minden szektort fenyeget, különösen a szállítást, az autógyártást, a turizmust és a luxuscikkeket. Csak a gyógyszer- és az informatikai szektor kivételek, ezekben nagyobb a stabilitás.

Az elemzések azt mutatják, hogy ha 2019-ben a cégeknek átlagosan 60 napot kellett várniuk, hogy kifizessenek nekik egy megvalósult üzletet, akkor 2020-ban ez az időszak 66 nap is lehet, 2021-ben pedig 68.

Ez az az időszak, amikor a működőtőke gyakorlatilag zárolva van, ez pedig megakadályozza, hogy a cég több forrást fordítson befektetésre, modernizációra és új termékek fejlesztésére.
COVIDOS VÁLSÁGKILÁTÁSOK: 2021-ben 21%-kal több csődjelentés lehet Bulgáriában COVIDOS VÁLSÁGKILÁTÁSOK: 2021-ben 21%-kal több csődjelentés lehet Bulgáriában balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!