Connect with us

Egyház

ÚJABB EGYHÁZFŐ BETEGEDETT LE: COVID-19 fertőzés miatt kórházba került a görög ortodox egyház vezetője, Hieronümosz érsek

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gorog ersek
A cikk meghallgatása

Athén és Egész Görögország Érsekét, Hieronümoszt csütörtök (november 19-én) reggel az athéni Evangelismos kórházba szállították, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje.

Görög lapjelentések szerint a 82 éves érseknek enyhe tünetei vannak. Mielőtt befeküdt a kórházba, azt mondta, “Isten segítségével” át fogja vészelni a betegséget.

Szinte elkerülhetetlen volt, hogy elkapja a vírust, mivel számos egyházi vezető nem tartja be a járvány elleni védekezésre hozott intézkedéseket.

A Szent Zsinat november 4-6-i találkozói után Hieronümosz érseket és a zsinat tagjait elkülönítették, mivel az egyik tag tesztje pozitív lett.

A zsinat számos másik tagja is pozitív tesztet produkált. Langadas püspöke belehalt a COVID-19 fertőzésbe múlt vasárnap.

Az érseknél november 11-én az antigén és a PCR gyorsteszt is negatív eredményt hozott, 16-án azonban pozitív lett a tesztje.

A kettő között, november 14-én találkozott Kirjakosz Micotakisz miniszterelnökkel a hivatalában.

Minden óvintézkedést betartottak, maszkot is viseltek a beszámolók szerint.

Arról beszéltek, hogy lehetséges, hogy a karácsonyi időszakra kinyithatnak a templomok Görögországban.

A görög kormányszóvivő elmondta, hogy a miniszterelnök nem vonult házi karanténba, mivel számos teszten esett át az érsekkel folytatott megbeszélés előtt és után.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava