Connect with us

Egyesült Államok

MÉG MINDIG NEM HISZI EL: A szlovén miniszterelnök Trumpnak már gratulált, Bidennek még nem, mert túl korainak tartja

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

jansa zaszlos
A cikk meghallgatása

A szlovén miniszterelnök a hét közepén minden bizonnyal elsőként gratulált Donald Trumpnak az amerikai elnökválasztáson aratott győzelemhez, és egyúttal megrótta azokat, akik nem követik a példáját.

Janez Janša a Trumpnak küldött üzenetében arra a “teljesen világos” következtetésre jutott, hogy az új mandátum a republikánus jelölté lesz.

A szlovén miniszterelnök az üzenet írásakor úgy vélte, hogy a “mainstream média” megpróbálja elvitatni Trumptól a fényes győzelmet.

A Twitter annyit fűzött a bejegyzéshez, hogy a hivatalos eredmények nem álltak rendelkezésre, amikor a bejegyzést közzétették.

Janez Janša azonban még mindig nem hiszi el, hogy Trump elvesztette a választásokat.

Az Egyesült Államokban már bejelentették Joe Biden győzelmét, a szlovén miniszterelnök szerint azonban még túl korai gratulálni neki, holott ezt már sokan megtették.

– Érdekes. Az Egyesült Államok minden államában panaszt nyújtottak be, ahol az eredmények szorosak, és a bíróságok még nem döntöttek ezekről a fellebbezésekről. Ennek ellenére a mainstream média (nem pedig valami hivatalos szerv), már kihirdette a győztest. Gratulációk minden oldalról. Ez a jogállamiság

– jegyezte meg gúnyosan Janša.

A szlovén miniszterelnök vasárnap délután azonban némileg módosította az amerikai elnökválasztással kapcsolatos álláspontját, előbbb szlovénul, majd angolul a következő üzenetet tette közzé.

– Az #US stratégiai partnerünk. Az általam vezetett @govSlovenia szoros, baráti kapcsolatokat épített ki Szlovénia és az Egyesült Államok között. Nem számít, melyik pártból származott az amerikai elnök. Semmi sem változik a jövőben.

Elképzelhető, hogy a szlovén miniszterelnök ezzel az üzenettel készíti elő Joe Biden győzelmének elismerését, és az esetleges gratuláció megírását.

Borut Pahor szlovén elnök – Janšatól eltérően – gratulált Joe Bidennek az amerikai elnökválasztás megnyeréséhez.

– Tisztelt most megválasztott elnök úr @JoeBiden engedje meg, hogy a Szlovén Köztársaság nevében és a saját nevemben őszintén gratuláljak Önnek az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökévé történő megválasztásához.

Ez volt a szlovén elnök főbejegyzése, amelyhez néhány albejegyzést csatolt, de már szlovén nyelven.

Az egyikben a szlovén elnök elégedetten nyugtázta, hogy Szlovénia és az Egyesült Államok kiváló és baráti viszonyt ápol.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava