Connect with us

Magyarország

CSÓNAKÁZÁS: Gumicsónakkal jutottak át a határon migránsok, de “szárazföldön” többen lépnek be Magyarországra

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Két csoport is gumicsónakkal lépte át a magyar-szerb határt illegálisan Szegednél, a Tiszán szombatra virradóra – tájékoztatta a Csongrád- Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. A police.hu beszámolója szerint az utóbbi egy napban majdnem száz migráns tett kísérletet arra, hogy bejusson Magyarországra.

Éjszakai csónakázás a Tiszán

Szabó Szilvia közölte, 2 óra 20 perckor Szeged külterületén a Tiszán és a folyó árterében egy ötfős csoportot tartóztattak fel a járőrök.

A maguka szír állampolgárnak valló migránsok gumicsónakkal lépték át illegálisan a határt.

Öt óra előtt Szeged külterületén, a Tiszán egy újabb illegálisan érkező csónakot fedeztek fel a rendőrök.

Az öt külföldi tunéziai, illetve líbiai állampolgárnak vallotta magát – tudatta a százados.

2009-ben 15 koszovói migráns vesztette életét Szeged alatt a Tiszán, miközben csónakjukkal illegálisan megpróbálták átlépni a szerb-magyar határt.

Egy híján száz

A magyar határ elleni ostromot méreteit jól jelzi, hogy a magyar rendőrök egy nap alatt 99 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek csak Csongrád- Csanád megyében.

A járőrök 2020. október 30-án 0 óra és 24 óra között 18 esetben, összesen 81 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Szatymaz, Röszke, Klárafalva, Ruzsa, Csengele és Ásotthalom közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen.

Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, palesztin, marokkói, egyiptomi, bangladesi, indiai, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Készenléti Rendőrség járőrei 2020. október 30-án 20 órakor Domaszék külterületén, az 55-ös számú főúton állítottak meg egy román rendszámú személyautót.

A járművet egy román férfi vezette, rajta kívül még egy, magát szír állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, aki azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során egy román és egy lengyel honosságú kamionban, összesen kilenc határsértőt találtak megbújva az egyenruhások tegnap.

A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány két esetben, összesen nyolc migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

A kép illusztráció

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava