Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Demográfia

FEKETE ESZTENDŐ: A nyár folyamán 13 százalékkal növekedett a halálozások száma

ElX81EDU0AIijA8

Olvasási idő: 2 perc

A várhatóan ma fogadja el az új kormányt, amelyben hárommal több minisztérium lesz, mint az előző kabinetben. Ezek közül az egyik a családiügyi tárca, amelyet a Szerbiai Hazafias Szövetségnek (SPAS) osztottak le, vezetésével pedig egy kiszolgált újságírót bíznak meg. Boško Obradović, az erősen jobboldali vezetője azzal vádolta meg a Szerb Haladó Pártot, hogy plagizált, Szerbiában ugyanis a Dveri az a , amely mindig is a családokat helyezte előtérbe. De indokolt-e a családügyi minisztérium bevezetése?

Alighanem indokolt

A szerbiai Köztársasági Statisztikai Hivatal (RZS) közzétette a január–szeptember közötti időszakra vonatkozó adatait, amelyek szerint kedvezőtlen tendenciák tapasztalhatók a halálozások számában, különösen az elmúlt négy hónapban.

Az adatok szerint június és szeptember között a halálozások száma több mint 13 százalékkal volt magasabb, mint azonos időszakában.A statisztikusok szerint 22 214 ember született élve és 35 201 halt meg idén az említett időszakban Szerbiában.

A halálozások és az élveszületések számának változásai az idei év első kilenc hónapjában kedvezőtlenül alakultak. Ez különösen a nyári hónapokra vonatkozik, amikor a halálozások száma 13 százalékkal magasabb volt, míg az élveszületések születések száma megegyezett a 2019 azonos időszakának számával

– jelentette ki Goran Penev szerb demográfus a belgrádi Beta ügynökségnek nyilatkozva.Booking.comMi várható?

Penev becslései szerint, ha az első kilenc hónapban megfigyelhető tendenciák folytatódnak az év végéig, akkor 2020-ban új „” rekordok születnek.

Nagyon valószínű ez a forgatókönyv, ami azt jelenti, hogy idén regisztrálnánk a legtöbb halálesetet a második világháború utáni időszakban, és hogy az élveszületések száma az elmúlt 120 évben a legalacsonyabb lehet. Ennek következtében ezzel negatív természetes növekedési rekordot állítanánk be. A halálozások és az élveszületések száma közötti különbség pedig meghaladná a 42 ezret, és ez több mint 5 ezerrel magasabb lenne, mint 2019-ben

– mondta a szerb demográfus.

Penev hangsúlyozta, hogy nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek „előzetes adatok”, ami azt jelenti, hogy a 2021 közepén várható végső adatok még kedvezőtlenebbek lehetnek, különösen a miatt kialakult jelenlegi helyzetre való tekintettel.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: