Connect with us

Horvátország

JÖN A QANON: Aranyhalak a világhálón, avagy a vakcinával Billgéjc tényleg csippeket ültet az emberekbe?

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

1997-ben a világ lakosságának csupán 1,7 százalékának volt hozzáférése az internethez. Ez időközben megváltozott, ma csak annak nincs hozzáférése, aki ezt valamiért nem akarja, beleértve a masszai tehénpásztorokat és az inuit halászokat is. Ma már mindenki tartalmat fogyaszt, és sajnos, szinte mindenki tartalmat kreál, elképesztő mennyiségben.

És akkor jött a QAnnon

A tartalomgyártók közül sokan azt feltételezik, hogy a átlagember kevesebb ideig képes összpontosítani, mint az aranyhal, és ha ebből indulunk ki, akkor érthető a YouTube, a Facebook, a Twitter és legfőképp a Tik-tok térhódítása.

Minden a “cuki” meg “édi” macskaképekkel és videókkal kezdődött, a hüllőemberekkel folytatódott, majd jött az oltásellenesség, a lapos föld és végül a QAnon.

A mozgalom az Egyesült Államokból indult, ahol a sejtelmes Q – akinek kilétét máig titok fedi – a többnyire jobboldali szélsőségesek e-tanyáján, a 4chanen elkezdett prédikálni, miután mindenhonnan kitiltották.

A QAnon mondavilágának központjában Trump elnök áll, illetve az elnök titkos háborúja a világot igazgató baloldali elit ellen.

Amerikában tehát Donald Trump “hardcore hívei” Q köré gyűltek, aki bennfentes információkat közöl Trump elnök titkos harcáról a “deep state” ellen, vagyis a demokraták, Hillary Clinton, a Rothschild család, Bill Gates és a hasonlók által vezetett bűnözői világelittel szemben.

Ez voltaképpen egy hosszú történet, de tekintettel az aranyhalakra, mindjárt a végére ugrunk, ma a dogma úgy szól, hogy a világ hatalmasai pedofil hálózatot tartanak fenn, amely meggyötört gyermekek mellékveséjéből nyert, adrenalin alapú kábítószert biztosít számukra.

Ezek közé rontott be Szent Donald fehér lován, lángpallossal.

Billgéjc csipjei és a vakcina

Ebben a sokak szerint “agyzsibbasztó hülyeségben” hisz több millió ember világszerte, Európában több százezer, és számuk szinte napról-napra növekszik, annak ellenére, hogy szinte mindegyik jelentős közösségi médium, megosztóoldal kitiltott minden QAnonnal kapcsolatos megnyilvánulást.

A QAnon a Balkánon is jelen van, pillanatnyilag még elég szégyenlősen, mielőtt a Facebook letiltotta volna őket, Bosznia- Hercegovinában és Horvátországban megközelítőleg 8000, Szerbiában pedig közel 3000 ember vallotta magát a mozgalom tagjának.

De a QAnonnal rokonszenvező emberek száma nyilván ennél jóval több a Balkánon.

Ide lehet sorolni mindazokat akik az 5G hálózat ellen hadakoznak, akik úgy vélekednek, hogy a koronavírus egy nem létező, vagy mesterségesen előállított valami, amit azért találtak ki, hogy rabszolgasorsba döntsenek bennünket, illetve azokat, akik szentül meg vannak győződve arról, hogy a vírus elleni oltással “a Billgéjc csippeket akar beültetni az emberekbe”, hogy követni, illetve ellenőrizni tudja őket.

Horvátországban az internetes mozgolódás a nemrégen lezajlott zágrábi merénylet után verte ki a biztosítékot, amikor a kormány rádöbbent arra, hogy valamit kezdeni kell a szinte két évtizedig ártalmatlan folklórként kezelt gyűlöletbeszéddel, szélsőséges megnyilvánulásokkal.

Egy olyan országban, ahol a lakosság szinte egyharmada hazaárulónak tartja a miniszterelnököt a szerb kisebbséggel való megbékélési politikája miatt, illetve ahol feketén játszi könnyedséggel gépkarabélyt, harci puskát, kézigránátot, páncéltörő rakétát lehet beszerezni pár száz euróért, igazán nem lehet mindegy, hogy ki mit fecseg a közösségi médiában.

Különösen nem, ha ez a nagy leszámolással kecsegtető QAnon, vagy a szerbek lepuffantásáról álmodozó hazafiakkal kapcsolatos.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava