Connect with us

Bosznia

ÁLDOZAT NINCS: Földi célpontokat lőttek a MiG-29-esek Szerbiában, és felszálltak a pilóta nélküli repülőgépek is

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

mig 29 2 2
A cikk meghallgatása

Nagyszabású hadgyakorlatot tartott a szerb hadsereg a montenegrói határ közelében lévő Pešter-fennsíkon. A cél a szerb légierő képességeinek felmérése volt. Első alkalommal lőttek éles lőszerekkel a mostanában beszerzett MiG-29-es gépek, és először emelkedtek a levegőbe a Kínától vásárolt pilóta nélküli repülőgépek. A hadgyakorlatot megtekintette a szerb elnök is, aki elégedetten nyugtázta, hogy az éles lőszerek használata ellenére senki sem sérült meg.

A MiG-29-esek is élessel lőttek

A Pešter-fennsíkon lévő ideiglenesen katonai bázison próbálta ki a szerbiai hadsereg az újonnan beszerzett MiG-29-eseket, a Kínától vásárolt pilóta nélküli repülőgépeket, és a hazai Vrabac (Veréb) elnevezésű felderítő kisrepülőgépet, amely kézből is indítható.

A Sadejstvo (Együttműködés) 2020 elnevezésű hadgyakorlat főszereplői a mostanában külföldről beszerzett légi- és légvédelmi katonai eszközök voltak, a már említett MiG-29-esek, továbbá a Mi-35, a Mi-17 és a H-145M helikopterek, a CH-92A pilóta nélküli repülőgépek, valamint a Pancir önjáró légvédelmi harci jármű.

A hadgyakorlat után Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette: tartott attól, hogy valaki megsérül az éles lőszerek használatának következtében.

– Hiba nélkül kellett mindent végrehajtani a tankoktól kezdve a repülőgépekig. Csodálatos volt, amikor a MiG-ek a levegő-föld rakétákkal támadtak. Amikor honvédelmi miniszter voltam, nem volt alkalmam MIG-eket látni, mert csak egy MIG 21-esünk volt, amely nem volt képes repülni, és nem voltak MiG-29-eseink sem, mint ma

– mondta Vučić, aki hangsúlyozta, hogy a szerb hadsereg összes harci gépe levegő-levegő, vagy levegő-föld rakétával van felszerelve, ami most fordul elő először.

Legyen még sok gyerekük!

A szerb elnök a Pešter-fennsíkról – amelynek lakossága bosnyák többségű – azt üzente, hogy a szerbiai hadsereg nem csak a szerb nép hadserege, hanem minden más népé, amely Szerbiában él.

Szavai szerint a szerbiai hadsereg arra van kiképezve, hogy az ország minden lakosát védje vallási és nemzeti hovatartozástól függetlenül.

– Ez nem a bosnyákok ellen irányul, mindez a bosnyákoké is, ahogy a miénk is, a magyaroké is, és az ország minden más lakosáé

– tette hozzá a szerb elnök, aki elmondta azt is, hogy a hadgyakorlat megtekintésére meghívták a bosnyák elnökség mindhárom tagját, de közülük csak Milorad Dodik, az elnökség szerb tagja tett eleget az invitálásnak.

https://www.instagram.com/p/CGKCZvKJOze/?utm_source=ig_embed

Aleksandar Vučić megemlítette, hogy a hadgyakorlat kezdete előtt meglátogatta a Šabanredžović bosnyák családot, amelynek azt kívánta, hogy legyen még sok gyermekük.

A szerb elnök a hadgyakorlatra tartva letért a Sjenica közelében lévő Dolić faluba, ahol felkereste az említett családot.

– Ma az megtiszteltetés ért, hogy megismerkedhettem a Šabanredžović családdal, amelyben négy generáció él együtt – a házigazda Elvis és Eliha a gyermekekkel: Amina (6), Kerim (4), Emrah (10), az apja Muriz és az anyja Shadija, valamint a nagyapa Fako és a nagymama Fata

– tett tanúbizonyságot a nemzetek közötti kontaktusról a szerb elnök az Instagramon, ahol a cikk keletkezésének időpontjában több mint ötezren kedvelték a bejegyzést, de ez a szám még emelkedett.

A hozzászólók olvadoztak, és minden idők legjobb szerb elnökének minősítették Vučićot, akit egyesek még vendégségbe is meghívtak magukhoz.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava