KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok

Olvasási idő: 4 perc

A szeptember 13-án Új-Belgrádban történt robbantásos merénylet a szerb közvéleményt az 1990-es évek elejére emlékezteti. A fényes nappal végrehajtott maffiagyilkosság azokat az időket idézi, amikor az ilyen események mindennaposak voltak. Az általános vélemény szerint az utóbbi években egyre gyakoribbá váló merényletek hátterében két montenegrói csoport harca húzódik meg. De nemcsak! A gyilkosságok, a csalások és az árulások egész sorát homály borítja, és mindezidáig semmi sem oldódott meg. A következő cikk arról szól, hogy kik robbantgatnak Belgrád, valamint más szerbiai és montenegrói városok utcáin.


Ezek nem merényletek, hanem kivégzések

A szeptember 13-i robbanás áldozata a 30 éves Strahinja Stojanović volt, aki nem ismeretlen a szerbiai rendőrség előtt, hiszen ő maga is követett el bűncselekményeket.

Az autóban vele volt barátnője is, a 45 éves kolumbiai származású Sonia Suárez Gomez, aki könnyebb sérüléseket szenvedett.

Stojanović már átélt egy hasonló merényletet 2018-ban, amikor akkori barátnője, egy spanyol modell kis híján meghalt.

Ez azonban nem az egyetlen hasonlóság a bűnügyi cselekmények célpontjainak és módszereinek megválasztásában.

Már öt éve, hogy Szerbiát és Montenegrót, valamint néhány más országot megrendítették a maffiagyilkosságok, amelyekben több mint 40 ember halt meg.

Mindezen gyilkosságok közös jellemzője egyértelműen az, hogy “professzionális orgyilkosok” hajtották őket végre, akik szilikon álarcokat használtak, hogy megnehezítsék a személyazonosságuk megállapítását.

Az elkövetők komoly és részletes előkészítés után hajtották végre a merényleteket a legeldugottabb helyeken, és általában sikeresen, egy katonai kivégzés pontosságához hasonlóan.

A “Balkáni Harcos” fedőnevű akció

Mindezek a likvidációk többé-kevésbé két montenegrói narkómaffia-csoport számlájára írhatók: ezek a “škaljarski” és a “kavački” klán, amelyeket a Montenegró középkori tengerparti gyöngyszemének számító Kotor városának közelében fekvő kis településekről neveztek el.

A két bűnözői csoport közötti háború 2015-ben kezdődött, és azóta mindkét csoport több tagja vesztette életét, de az áldozatok között voltak ügyvédek és üzlettársak, sőt teljesen ártatlan emberek is, akik rosszkor voltak rossz helyen.

A konfliktust állítólag az váltotta ki, hogy 2014-ben 200 kilogramm kokain eltűnt egy valenciai lakásból.

A drog az addig egységes “kotori” klánhoz tartozott, amely szétvált, majd a két csoport háborúba lépett egymással.

A kotori narkómaffia, a “škaljarski” és a “kavački” klán egyaránt, “felemelkedése” az egyik leghírhedtebb balkáni bűnöző, Darko Šarić bukásával függ össze, akit az egyik legnagyobb kábítószer-kereskedőnek tartanak.

Šarić elsősorban a Dél-Amerikából származó kokaint terítette a Balkánon és Európában.

Levadászása 2009-ben kezdődött a Balkan Warrior művelettel, amelyet az Egyesült Államok Kábítószer-ellenes Ügynöksége (DEA) folytatott a szerb biztonsági szolgálatokkal, valamint az olasz, az argentin és az uruguayi rendőrséggel együttműködve, hogy elvágja a kokaincsempészet láncolatát Latin-Amerikától Európáig.

Ennek következtében növekedett a nyomás Šarić szerbiai csoportjára (letartóztatások, tárgyalások, vagyonelkobzás), ezért végül Darko Šarić 2014-ben feladta magát a szerb hatóságoknak.

Jelenleg 15 éves börtönbüntetését tölti.

A zimonyi klán és a vérbosszú intézménye

A kotori drogkartellek felemelkedése összefügg a Luka Bojović körüli csoport és a Šaranović család konfliktusával is.

Bojović az úgynevezett “zimonyi klánhoz” tartozott, amelyet azzal vádoltak meg, hogy 2003-ban megszervezte Zoran Đinđić szerb miniszterelnök meggyilkolását.

Ez a csoport a kimondottan brutális gyilkosságokról ismert.

Luka Bojovićot Spanyolországban 2012-ben ugyan letartóztatták le, de a szerb bíróságok 2015-ben minden vád alól felmentették.

Ugyanakkor Branislav Šaranović (a “kaszinóirály”) meggyilkolása Belgrádban 2009-ben leszámolási sorozathoz vezetett, aminek már nyilvánvalóan semmi köze nem volt a pénzhez vagy bármiféle haszonhoz.

Egy régi szokás működtette csupán, ami Montenegróban és Albániában a mai napig dívik – ez pedig a vérbosszú.

Branislav Šaranović bátyja, Slobodan Šaranović (a “Doktor”) nyilvánosan jelentette be, hogy megtorolja bátyja halálát, és állítólag megszervezte Luka Bojović testvérének, Nikola Bojovićnak a meggyilkolását, akit felelősnek tartott testvére likvidálásáért.

Az orvosi egyetemet eminensként befejező Slobodan Šaranovićot 2017-ben ölték meg Budvában.

A harmadik szál

A harmadik szál a belgrádi bűnözők és futballhuligánok csoportjához vezet, akik közül a leghíresebb Aleksandar Stanković volt, akit Sale Mutavinak (Néma Sale) is hívtak, és aki a belgrádi Partizan focicsapat “Janjičari” (Janicsárok) szurkolói csoportjának a vezetője volt.

Aleksandar Stankovićot 2016 októberében gyilkolták meg Belgrádban, de jó néhány társa annak ellenére szabadon van, hogy számos bűncselekmény miatt tettek feljelentést ellenük.

Nyílt titok, hogy Stanković “közeli barátságot” ápolt a szerb belügyminisztérium nemrég távozott államtitkárával, Dijana Hrkalović asszonnyal, barátai és társai pedig részt vettek Aleksandar Vučić szerb elnök beiktatásának biztosításában 2017-ben, és feltűntek az elnök fia, Danilo társaságában is.

Egyes hírek szerint a “kavački” klán közel áll a “Janjičari” szurkolói csoporthoz, de állítólag vannak kapcsolataik a rendőrségen és a politikai vezetésben is, ezért állami védelmet élveznek.

A “kavački” klán vezetői, Radoje Zvicer és Slobodan Kašćelan ma is élnek és szabadlábon vannak, míg a “škaljarski” klán vezetője, Jovan Vukotić a közelmúltig Montenegróban ült, miközben megölték az apját, valamint két társát, Igor Dedovićot és Stevan Stamatovićot.

Ráadásul a valamikor a zimonyi klánhoz tartozó Bojović volt munkatársát, Filip Koraćot, aki állítólag a “škaljarski” klánhoz áll közel, maga Vučić elnök nevezte az ország egyik legveszélyesebb emberének.

A gyilkosságok, csalások és árulások egész sorát homály borítja, és mindezidáig semmi sem oldódott meg.

Különösen nem világos, hogy a politikához, az igazságszolgáltatáshoz és a rendőrséghez tartozó körök milyen szerepet töltenek be a bűnözők védelmében.

Szerbia és Montenegró minden maffiagyilkosság után esküdözik, hogy megtöri a szervezett bűnözés gerincét, ám a Šaranović klánhoz közeli Strahinja Stojanović esete nem arra utal, hogy bármi is változik.


Iratkozz fel a napi hírlevélre!


INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 882d475d ecdd 4f12 863d 1c5de35a73f5 removebg preview 1

INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak

  Az Európai Unió tizenhárom tagállama kedden elítélte Magyarországot az LGBT-közösség tagjait hátrányosan megkülönböztető törvények miatt, és levélben szólította fel az Európai Bizottságot, hogy minden rendelkezésére álló eszközt használjon fel az európai jogszabályok betartatására. A levél eredeti aláírói Belgium, Dánia,...
Folytatom az olvasást
FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok luka modric skocia gol

FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai

  Ha valaki azt gondolja, hogy Horvátországban ma bárkit más is érdekel, mint a foci, az egy cseppet sem ismeri a horvátokat. A dél-amerikai méreteket öltő futballmánia ismét felütötte a fejét Horvátországban, ismét kockás mezbe öltözött tömegek vonultak a horvát...
Folytatom az olvasást
SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok stip konzulat

SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is

  Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök Magyarországra szökése ma már nem árnyékolja be Magyarország és Észak-Macedónia kapcsolatait, amit Szijjártó Péter úgy fogalmazott meg, hogy "Magyarország és Észak-Macedónia kapcsolataiban semmifajta politikai akadály nincsen". Ennek újabb jele, hogy a kelet-macedóniai Stipben (Штип)...
Folytatom az olvasást
ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi” kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok sefik nepe

ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi”

  Fahrudin Radončić 2020. június 2-án lemondott a biztonsági miniszteri tisztségről, mert vitába keveredett a Demokratikus Akciópárttal (SDA), amely a bosnyák "mainstream politikai szervezet". Radončić abba bukott bele, hogy deportálni szerette volna a személyi okmányokkal nem rendelkező majdnem kilencezer migránst....
Folytatom az olvasást
ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak” kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo montenegro

ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak”

  Szerbia két alkalommal adományozott vakcinákat Montenegrónak még az "oltási szezon" kezdetén. Először négyezer Szputnyik V vakcinát, amelynek első felét február közepén Ana Brnabić szerb miniszterelnök szállította le Podgoricába, és adta át Zdravko Krivokapićnak, az azóta Belgrádban már többszörösen kiátkozott...
Folytatom az olvasást
KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞 kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok labra lonek

KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞

  Bajkeverő Velja bandájának februári letartóztatása óta Szerbia a béke szigete volt, de egyre több jel utal arra, hogy ennek lassan vége. Kiszivárgó hírek szerint folytatódik a védelmi pénzek beszedése, és előkerülnek a fegyverek is. Hétfőn délután, nem sokkal öt...
Folytatom az olvasást
KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok helikopter oltas

KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak

  A čačaki Sloboda (Szabadság) fegyvergyárban további intézkedésig beszüntették a munkát, miután szombaton este újabb robbanások történtek. Ebben a hónapban ez már a második eset, hogy robbanások voltak a gyárban, ahol ezúttal nemcsak a raktárkészlet egy része semmisült meg, hanem...
Folytatom az olvasást
LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lukasenko vucic 16 9 1024x576 removebg preview

LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem

  Szerbia is csatlakozott a Fehéroroszországgal szembeni uniós szankciókhoz. Ez meglepetésnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy Fehéroroszország áprilisban és májusban 2-2, vagyis összesen 4 MiG-29-est adományozott Szerbiának. Viszont nem meglepetés, ha tudjuk, hogy mi Aleksandar Vučić szerb elnök véleménye arról,...
Folytatom az olvasást
JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lobab

JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek

  A beköszöntő kánikula nyomán Horvátországban vakáció szaga kezdett lenni a levegőnek, egyre inkább úgy tűnik, hogy nyakunkon az uborkaszezon és a diplomáciai nyári szünet, amikor a politikusok szabadságra mennek. Bár ezt a BALK-nál - millió oknál fogva - nem...
Folytatom az olvasást
SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok sinopharm

SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak

  A mérések alapján a Sinopharm vakcinát felvevő hatvan év felettiek majdnem felénél nincsenek antitestek, a fiatalabbaknál is csak 75%-os hatékonyság mutatható ki, vagyis az ő esetükben minden negyedik beoltott személynél nem alakul ki védettség. Dr. Zoran Radovanović szerb epidemiológus...
Folytatom az olvasást
CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok g76vMrM

CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére

  Koszovó és Szerbia abban is megállapodnak, hogy diverzifikálják energiaforrásaikat, növelik az utasok átvilágítását és az információk megosztását az Egyesült Államok által biztosított rendszerek használatával, megtiltják a nem megbízható szállítók által felkínált 5G berendezések használatát (amivel elsősorban a kínai szolgáltatókat...
Folytatom az olvasást
MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E4RABMTXwAAoyWj

MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak

  Nem sokkal este nyolc óra előtt ismét robbanások voltak a čačaki Sloboda (Szabadság) lőszergyárban. Az első információk szerint három dolgozó megsérült, a polgármester elrendelte a lakosság sürgős kitelepítését. Az első robbanások nyolc óra előtt tíz perccel történtek, állítólag ugyanott,...
Folytatom az olvasást
AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok srebrenica

AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását

  Az Egyesült Államok külügyminisztériuma üdvözölte annak a törvénynek az elfogadását, amely szerint Montenegró elítéli az 1995 nyarán történt srebrenicai népirtást, és annak tagadását vagy becsmérlését. A törvény alapján Montenegró július 11-ét gyász- és emléknapnak nyilvánította az 1995-ös mészárlás áldozatainak...
Folytatom az olvasást
IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok prizren

IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára?

  „Koszovó Törökország, Törökország Koszovó,” – jelentette ki akkor még miniszterelnökként Recep Tayyip Erdoğan 2013-as koszovói látogatása során Prizren városában. Sok más beszédéhez hasonlóan ez is diplomáciai botrányt okozott, az akkor hivatalban lévő szerb államfő, Tomislav Nikolić elítélte a kijelentést,...
Folytatom az olvasást
Online számlázás egyszerűen, gyorsan kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok szamlazz online

Online számlázás egyszerűen, gyorsan

 
Folytatom az olvasást
GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 5339329 061 ls

GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak

  A montenegrói parlament elfogadta a Srebrenicáról szóló határozattervezetet. A 81 tagú parlamentben 55-en szavaztak a tervezetre, 19 ellene, 7 képviselő pedig tartózkodott. A csütörtök esti parlamenti ülésen menesztették Vladimir Leposavić igazságügyi, valamint emberi és kisebbségi jogi minisztert, mert többször...
Folytatom az olvasást
TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E32yc7mXMAAq22F

TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren

  A június 14-én Brüsszelben tartott NATO-csúcstalálkozón számos fontos bejelentés született (a záródokumentumban Oroszországot fenyegetésnek, Kínát kihívásnak nevezték), egyúttal lehetőség adódott arra, hogy az egyes tagállamok közötti vitás kérdéseket – ha nem is rendezzék, de legalább a legfelsőbb szinten áttekintsék....
Folytatom az olvasást
BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 202001773 262938278921865 1785479240498489470 n 1

BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza

  Eddig is az Európai Unió finanszírozta a migránsok Szerbiában tartózkodását, ez a továbbiakban sem lesz másképp. Ylva Johansson, uniós belügyi és migrációs biztos csütörtökön felkereste Belgrádot, és biztosította vendéglátóit arról, hogy Brüsszel továbbra is támogatja a migránsok szerbiai tartózkodását,...
Folytatom az olvasást
KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok prolaz

KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak

  A Kvarner-öböl feletti hegyek tele vannak migránsokkal, akik mindet lepusztítanak, ami az útjukba kerül. A Nova TV horvátországi csatornájának beszámolója szerint a migránsok már harmadszor törtek fel egy vadászházat, amelyet az Abbázia (Opatija) környéki vadászok használnak. Nyugati gazdasági és...
Folytatom az olvasást
Részegen jobbak voltunk kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 192463591 10223322573565278 2401310344370136777 n removebg preview

Részegen jobbak voltunk

  Él a régente Tarcalnak nevezett hegységben, a mai Fruška Gorában, a maga kis mézeskalács várában, elvarázsolt palotájában egy derék szerb ember, akiről biztosan tudni lehet, hogy szerette a „hosszúlépés”-t. Valószínűleg most is szereti, eléggé hosszúak is a léptei, ám...
Folytatom az olvasást
NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok dicso feny

NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye

  A szurkolók koreográfiája a Puskás Arénában nem nyerte meg mindenki tetszését, különösen a "Dicső fényedben ragyogj újra, Magyarország" felirat. A szerző megjelölése nélküli, tehát szerkesztőségi véleményét tükröző cikkében, a Telegram horvát hírportál sportrovata revizionizmust szimatol a budapesti nyitóünnepség mögött....
Folytatom az olvasást
NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok alioski arnautovic

NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója

  Egy mérkőzésre eltiltotta az UEFA az osztrák válogatott szerb származású csatárát, Marko Arnautovićot, aki az Észak-Macedónia elleni meccsen gyalázta az albán származású Ezgjan Alioskit. Három évvel ezelőtt a svájciakat 2–1-es sikerre vezető Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri az albán...
Folytatom az olvasást
EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kurti rama zaev

EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek?

  Az albánok által lakott területeken időről időre felmerül a hírekben, az újságokban, a kávézókban vagy azok teraszán, hogy legyen-e Nagy-Albánia, és hogy mit kezdjenek vele. Albánia 2,8 millió lakosa minden nap legalább egyszer beül egy kávézóba, beleértve ebbe a...
Folytatom az olvasást
VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok ales hojs

VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét

  A szlovén belügyminisztérium közlése szerint új különleges egység kezdte meg tevékenységét a szlovén határrendészet keretében kedden a horvát határhoz közeli Brežicében, ahol a legtöbb migráns lépi át illegálisan a határt. A 23 rendőrből álló egység - amelyet a tervek...
Folytatom az olvasást
ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lrad

ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem?

  Görögország új migrációellenes arzenált telepít a görög határra, beleértve a kamerákat, a radarokat és a több mint 5 méter magas acélkerítést, amellyel egy 40 kilométeres szakaszon akadályozzák a migránsok belépését Törökország irányából. A görögök hangágyúkat (Long Range Acoustic Device,...
Folytatom az olvasást
A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo brusszel

A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata

  A Szerbia és a Koszovó közötti párbeszéd ugyan folytatódott, formálisan legalábbis, de mint várható is volt: ismét megtörtént A NAGY SEMMI, vagyis annál alig több. A Kurti-Vučić találkozó előtt senki sem volt optimista, és ez a találkozó után is...
Folytatom az olvasást
RÖVID TÖRTÉNELEM: Van-e értelme a Koszovóról szóló újabb találkozónak, avagy a süketek párbeszéde kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo short history

RÖVID TÖRTÉNELEM: Van-e értelme a Koszovóról szóló újabb találkozónak, avagy a süketek párbeszéde

  Ma tartják a koszovói tárgyalások újabb fordulóját, hosszú idő óta most ülnek először asztalhoz a belgrádi és a pristinai vezetés képviselői. A több mint két évtizede tartó tárgyalásokon már boldog és boldogtalan közvetített, de változtak a tárgyalópartnerek is. A...
Folytatom az olvasást
NESZE NEKED, NATO: Zárónyilatkozat a la carte, avagy Milanović, a fenegyerek kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E32LO8FWQAYdwgv

NESZE NEKED, NATO: Zárónyilatkozat a la carte, avagy Milanović, a fenegyerek

  Az élet olyan, mint a nádszál: Ma még vidáman kacagsz, De holnap jön Pipacs bácsi a konyhakéssel... Rejtő Jenő egyik feledhetetlen alakja, Pipacs, annyiban hasonlít a horvát köztársasági elnökre, illetve Milanović Pipacsra, ami nézőpont kérdése, hogy ugyanolyan nyíltan véleményt...
Folytatom az olvasást
KUDARCOK KOVÁCSA: Nem tudott megújulni az Albán Demokrata Párt, borítékolt a következő vereség? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok eNyJu2Zj removebg preview

KUDARCOK KOVÁCSA: Nem tudott megújulni az Albán Demokrata Párt, borítékolt a következő vereség?

  Az április 25-i parlamenti választásokon vesztes Albán Demokrata Párt vasárnap, június 13-án pártelnököt választott. A pártnak a 2,8 millió lakosú Albániában 75 ezer tagja van, akik közül választás napján 41 ezer 100 tag szavazott, 40.674 érvényes szavazattal, ez 54,7%-os...
Folytatom az olvasást
ÍTÉLET ÉS VÉGÍTÉLET: Mladić, az igazság, avagy a félig telt pohár kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok dv5VzyR3 removebg preview

ÍTÉLET ÉS VÉGÍTÉLET: Mladić, az igazság, avagy a félig telt pohár

  Élete végéig börtönben marad Ratko Mladić, a boszniai szerb hadsereg egykori főparancsnoka, ám az 1991-1999-es délszláv háborúkban bűncselekményeket elkövető katonák és politikusok megbüntetése csak részlegesre sikerült. Ráadásul hiába születtek meg a sokszor szigorú ítéletek, a múlttal való őszinte szembenézés...
Folytatom az olvasást
INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára állt, a horvát külügyminiszter pedig nyíltan benyal a magyaroknak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 882d475d ecdd 4f12 863d 1c5de35a73f5 removebg preview 1 INDEX.HR: Horvátország a homofób Magyarország oldalára...
FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár, de nem azért, mert zárai kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok luka modric skocia gol FUTBALLMÁNIA: Luka Modrić a vízen jár,...
SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a normalitás talajára, ezt bizonyítják a nemzeti stadionban rendezett teltházas mérkőzések is kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok stip konzulat SZIJJÁRTÓ MACEDÓNIÁBAN: Az élet visszatért a...
ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják, hogy a migránsok terrorizálják a lakosságot, a belügyminiszter szerint a migrásnválság “szexi” kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok sefik nepe ŠEFIK NÉPE: A bosnyák vezetők hagyják,...
ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a “koszovói katonáknak” kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo montenegro ÚJABB PROVOKÁCIÓ? Montenegró vakcinákat adományozott a...
KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek Szerbiában, de egyelőre csak lábra lőnek 🔞 kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok labra lonek KÉT VIDEÓ: Ismét előkerülnek a fegyverek...
KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a munkát a čačaki fegyvergyárban, ahol a hétvégén ismét robbanások voltak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok helikopter oltas KÉNYSZERPIHENŐ: Legalább két hétre beszüntetik a...
LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek a Nyugat-Balkánon, így Szerbiában sem kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lukasenko vucic 16 9 1024x576 removebg preview LÉGIKALÓZKODÁS: Nem szállhatnak le fehérorosz repülőgépek...
JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz és egyéb nyári történetek kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lobab JÓ BAB A LÓBAB: A lóbabbiznisz...
SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában azokat, akik Sinopharm-vakcinát kaptak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok sinopharm SOKAKNÁL NINCS VÉDETTSÉG: Augusztustól újraolthatják Szerbiában...
CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő, amit Szerbia kapott izraeli nagykövetségének Jeruzsálembe költöztetésére kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok g76vMrM CEAUȘESCU-SZINDRÓMA: Július elsején lejár a határidő,...
MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak közelében lévő lőszergyárban, ezúttal sérültek is vannak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E4RABMTXwAAoyWj MÁR MEGINT: Ismét robbanások a Čačak...
AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte a Srebrenicára vonatkozó montenegrói törvény elfogadását kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok srebrenica AMERIKA TÁMOGATJA: Az Egyesült Államok üdvözölte...
IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az Európai Unió alternatívája Koszovó számára? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok prizren IDENTITÁSPOLITIKA: Törökország baráti ölelése lehet-e az...
Online számlázás egyszerűen, gyorsan kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok szamlazz online Online számlázás egyszerűen, gyorsan
GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica miatt, a szerbek külföldi nagykövetségekre mutogatnak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 5339329 061 ls GAZDÁK ÉS SZOLGÁK: Kormányválság Montenegróban Srebrenica...
TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés, avagy a magyarokkal együtt a kabuli reptéren kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E32yc7mXMAAq22F TÖRÖKORSZÁG ÉS A NATO: Folytatódó enyhülés,...
BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását lényegében az Európai Unió finanszírozza kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 202001773 262938278921865 1785479240498489470 n 1 BRÜSSZELI PROJEKT: A migránsok szerbiai tartózkodását...
KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem szűnt meg, s nem csak az ázsiaiak és az afrikaiak vándorolnak kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok prolaz KELL A MUNKAERŐ: A migráció nem...
Részegen jobbak voltunk kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok 192463591 10223322573565278 2401310344370136777 n removebg preview Részegen jobbak voltunk
NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál magyar revizionizmust szimatol, nem tetszik neki Magyarország dicső fénye kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok dicso feny NÉVTELEN, DE ELLENSÉGES: Egy horvát portál...
NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko Arnautović, az osztrákok szerb származású támadója kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok alioski arnautovic NACIONALISTA GÓLÖRÖMÖK: Egymeccses eltiltást kapott Marko...
EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia egyesítése – de minek? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kurti rama zaev EGY MÍTOSZ ÚJRAKALIBRÁLÁSA: Koszovó és Albánia...
VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti egység kezdte meg tevékenységét kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok ales hojs VÉDEKEZÉS A MIGRÁNSOKTÓL: Szlovéniában új határrendészeti...
ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik a migránsokat, vagy talán mégsem? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok lrad ÚJ FEGYVER: A görögök hangágyúkkal lövik...
A NAGY SEMMI 2.0: A szerb elnök állítólag nem anyázott, avagy a soha egyetlen árnyalata kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo brusszel A NAGY SEMMI 2.0: A szerb...
RÖVID TÖRTÉNELEM: Van-e értelme a Koszovóról szóló újabb találkozónak, avagy a süketek párbeszéde kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok kosovo short history RÖVID TÖRTÉNELEM: Van-e értelme a Koszovóról...
NESZE NEKED, NATO: Zárónyilatkozat a la carte, avagy Milanović, a fenegyerek kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok E32LO8FWQAYdwgv NESZE NEKED, NATO: Zárónyilatkozat a la...
KUDARCOK KOVÁCSA: Nem tudott megújulni az Albán Demokrata Párt, borítékolt a következő vereség? kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok eNyJu2Zj removebg preview KUDARCOK KOVÁCSA: Nem tudott megújulni az...
ÍTÉLET ÉS VÉGÍTÉLET: Mladić, az igazság, avagy a félig telt pohár kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok dv5VzyR3 removebg preview ÍTÉLET ÉS VÉGÍTÉLET: Mladić, az igazság,...

kotor KLÁNOK HARCA: A kotori drogkartellek, a zimonyi klán és a Janicsárok balkanac nagy
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Kövess bennünket a Facebookon!