Connect with us

Macedónia

AZ EGYÜTTÉLÉS NÉPSZERŰSÍTÉSE: A muszlim közösségek pozitív szerepe Észak-Macedóniában

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

macedon emirsegek
A cikk meghallgatása

Az Egyesült Arab Emírségek nem csak Szerbiában van jelen a Balkánon, hanem Észak- Macedóniában is, de ott egy kicsit másképp. Az emírségek képviselői egy napokban tartott abu-dzabi találkozón megvitatták a muszlim közösségek pozitív szerepét az észak-macedóniai hittudósokkal. A találkozó végén a résztvevők emléktárgyakat cseréltek.

A észak-macedóniai albánok küldöttségét Abu- Dzabiban fogadta őexcellenciája, Dr. Ali Rashid Al- Nuaimi, a Muzulmán Közösségek Világtanácsának elnöke, aki más fontos tisztségeket is betölt az emírségekben.

A találkozón szóba került a muszlim közösségek pozitív szerepe hazájukban, különösen a koronavírus, vagyis a COVID-19 járvány idején – jelentette az emírségek hírügynöksége.

A találkozón megvitatták az együttműködés megerősítésének és a kölcsönös értékek feltárásának módjait, például a mértékletesség, a hazaszeretet, a törvénytisztelet és az együttélés terén.

Dr. Al Nuaimi annak a reményének adott hangot, hogy a találkozó elősegíti a kapcsolatok javítását, valamint egyesíti az erőfeszítéseket a tolerancia megteremtésére és az együttélés értékeinek népszerűsítésére a muszlim közösségek tagjai között.

A látogatás végén a résztvevők emléktárgyakat cseréltek.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava