KÉKLŐ ADRIA: Állítólag Orbán Viktor is az Adrián nyaralt

Olvasási idő: 2 perc

A magyar miniszterelnök is az Adrián nyaralt, legalábbis egy horvát hírportál szerint. A Jutarnji list állítását a fenti homályos képpel bizonyította, amelyről nem közölte, hogy hol és mikor készült. A horvát lap egyébként úgy tudja, hogy Orbán Viktor idén Hvar környékén vitorlázott.

A Balaton vagy az Adria

Orbán azt üzente a magyaroknak, hogy „több Balaton, kevesebb Adria”, majd elment nyaralni – Horvátországba

– ez a címe a Jutarnji list cikkének, amelyben arra emlékeztet, hogy a magyar miniszterelnök júliusban kérte honfitársait, hogy a Balatont válasszák az Adria helyett.

A Jutarnji azt írja, hogy magyar miniszterelnök így akarta határokon belül tartani a magyarokat, bár a horvát lap zárójelben epésen megjegyezte, hogy ezek, mármint a határok, nála néha összekeverednek.

Amit lehet Jupiternek, azt nem lehet az ökörnek

– állapította meg a Jutarnji list, amely felhozta a szlovén kormányszóvivő esetét is.

A horvát lap úgy tudja, hogy Jelko Kacin nemrégiben Krk szigetén nyaralt, majd megfenyegette Horvátországot, hogy a „vörös listára” kerül.

A magyar miniszterelnököt is azon kapták, hogy bort iszik, és vizet prédikál

– írta a horvát hírportál, amely szerint Orbán Viktort idén nyáron is látták a horvát tengerparton.

A jelek szerint minden bizonnyal úgy vélte, hogy nem túlzottan nagy bűn csatlakozni ahhoz a több tízezer magyarhoz, aki idén nyáron az Adriát választotta

– jegyezte meg a horvát hírportál.

Visszatérő vendég

A lengyeleken és a cseheken kívül már csak a magyarok tartanak bennünket a „zöld listán”. Úgy értesültünk, hogy idén a magyar miniszterelnök egy baráti társaságban a Hvar-szigetcsoportnál töltötte a nyarat, ahol egy Hanse 575 típusú hajóval vitorlázott. Időnként megállt a közeli szigeteknél, és az ottani vendéglőkben ebédelt, biztonsági emberek és bármiféle protokoll nélkül

– írta a horvát lap, amely szerint Hanse 575 típusú vitorlások bérelhetők Horvátországban, a kašteli kikötőben például a heti bérleti díj 2,5-3 ezer euró.

KÉKLŐ ADRIA: Állítólag Orbán Viktor is az Adrián nyaralt KÉKLŐ ADRIA: Állítólag Orbán Viktor is az Adrián nyaralt hanse 575

A jelek szerint Orbán idén a szerényebb és kevésbé feltűnő nyaralás mellett döntött, miután a korábbi években megjelent az egyik leggazdagabb magyar, Szíjj László tulajdonában lévő Lady MRD luxusjachton is

– jegyezte meg a Jutarnji list, amely szerint Orbán „régi vendég” Horvátországban, ahova az utóbbi tíz évben általában vitorlázni jár felesége, Anikó és négy gyermeke társaságában.

Öt évvel ezelőtt a nyarat például Split környékén töltötte, és a nyaralásairól gyakran közölt képeket a Facebookon. Így 2015-ben, amikor éppen feszült volt a viszony Magyarország és Horvátország között, elsősorban az INA irányításának kérdése miatt, megbékélően tett közzé egy fényképet, amelyen egyik helyi barátjával látható, és amely alá azt írta, hogy „magyar, dalmát, két jó barát”

– emlékeztetett vasárnap késő esti cikkében a Jutarnji list, amely szerint idén – mint várható is volt – a fotó elmaradt.

A Jutarnji list arról is írt, hogy Orbán néhány évvel ezelőtt Mljet szigetén töltötte a nyarat, majd azt mondta a magyar médiának, hogy „Mljet az Adria gyöngyszeme”, két évvel ezelőtt pedig Vis szigetére vitorlázott.

A horvát napilap elektronikus kiadása szerint Vis lakóit meglepte a magyar miniszterelnök szerénysége.

Arról is ismert, hogy nyaralásához kicsi, félreeső helyeket választ, amelyek hajóval érhetők el, tömeg és felhajtás nélkül. Tavalyi szabadságát a Zára-szigetcsoport északi részén található kicsi szigeten, Molaton töltötte. Brgulje falu negyven lakója arra lett figyelmes, hogy (a magyar miniszterelnök) reggel kenyeret vásárol a boltban

– zárta cikkét a Jutarnji list.KÉKLŐ ADRIA: Állítólag Orbán Viktor is az Adrián nyaralt KÉKLŐ ADRIA: Állítólag Orbán Viktor is az Adrián nyaralt balkanac nagy