Connect with us

Horvátország

VÍRUSOS FOCISTA: A zágrábi Dinamo egyik játékosa is pozitív lett

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

gnk dinamo
A cikk meghallgatása

A zágrábi GNK Dinamo bejelentette, hogy pozitív lett a csapat egyik meg nem nevezett játékosának a vírustesztje.

– A játékos a tünetek megjelenését követően azonnal értesítette a klub egészségügyi szolgálatát, amely az előírásokkal összhangban tájékoztatta az illetékes járványügyi szolgálatot. Ma kiderült, hogy az említett játékos vírustesztje pozitív lett, ezt követően a polgárvédelmi szolgálat és a Horvát Labdarúgó Szövetség szövetség előírásai alapján szigorú házi karanténba került

– közölte a horvát bajnokcsapat sajtószolgálata.

A klub a személyes adatok védelméről szóló törvényre hivatkozva nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik játékosról van szó.

corona dinamo

A feltételezések szerint, nem kulcsfontosságú csapattagról van szó, aki rendszeresen játszik és edz, mivel a fertőzött személy nem volt szoros kapcsolatban a klub többi tagjával.

– A klub orvosi szolgálatának és a járványügyi szolgálat értékelése szerint jelenleg nincs szükség más játékosok vagy a hivatásos személyzet tagjainak elszigetelésére, mivel a fertőzött játékos zárt helyiségben nem volt szoros kapcsolatban másokkal

– húzta alá a zágrábi Dinamo közleménye.

Ennek ellenére a következő napokban minden játékost tesztelnek, majd néhány nappal később második tesztelést is végrehajtanak az összes játékosnál.

A zágrábi csapat következő meccsét az európai porondon a román bajnok ellen játssza. A Cluj és a zágrábi lékek összecsapása augusztus 25-én vagy 26-án lesz Romániában.

Csütörtöki közlés szerint Horvátországban most mérték a legtöbb megbetegedést a járvány kitörése óta, egy nap alatt összesen 255 új fertőzött személyt regisztráltak.

 

 

 

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava