Connect with us

Horvátország

KEVESEBB ADRIA: Júliusban 2,5 millióan nyaraltak Horvátországban

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

A Horvát Turisztikai Szövetség szerint júliusban 2,44 millió turista érkezett, akik 18,60 millió vendégéjszakát töltöttek Horvátországban. Ez jóval elmarad a tavaly júliusi eredményektől, viszont reménykeltő augusztus tekintetében.

Az érkezések számát tekintve Horvátország 53%-os teljesítményt valósított meg tavaly júliushoz képest.

A vendégéjszakák tekintetében kevésbé maradtak el az eredménytől, hiszen a teljesítmény 61%-os.

A kimutatások szerint a horvát tengerpartra érkező hazai turisták száma nem esett vissza ilyen drasztikusan, az előző júliushoz képest ugyanis 91%-os volt a mutató, a vendégéjszakákhoz képest pedig 81%-os.

– Ez egy átmeneti időszak. A körülményekhez képest ezek kiváló eredmények, és jó előjelnek tekinthető augusztusra vonatkoztatva. Folytatjuk az intenzív promóciós tevékenységeket, és az informatív jellegű kampányokat augusztus végéig, mindenekelőtt Németországban, Ausztriában, Nagy- Britanniában és Olaszországban, mivel ezek turisztikai szempontból nagyon fontos piacok, és ezekben az országokban Horvátország a biztonságos országok listáján szerepel

– nyilatkozta a zágrábi Nova TV-nek Kristjan Staničić a Horvát Turisztikai Szövetség igazgatója.



Booking.com

A tavaly júliushoz viszonyítva idén júliusban a szlovén turisták vezetnek 88%-os teljesítménnyel, a második helyen a németek állnak 87%-kal, a harmadikon pedig a hazai vendégek 81%-kal.

Nem kerültek fel a dobogóra a lengyelek, akik a tavaly júliusi vendégéjszakákhoz képest 79%-os eredménnyel csak a negyedikek, a csehek pedig 72%-kal az ötödikek.

A magyarok nem jutottak be az első ötbe, a jelek szerint itthon működik a “több Balaton, kevesebb Adria” felhívás.

Miután mi lemondtunk az Adriáról, a horvátok is lemondtak rólunk, hiszen nem soroltak bennünket azok közé az országok közé, ahol intenzív kampányt terveznek.

Jelenleg egyébként 780 ezer turista tartózkodik Horvátországban, 200 ezer német, 135 ezer szlovén, 130 ezer hazai, 74 ezer lengyel és 46 ezer cseh.

A legtöbb turista Viren, Rovinjban, Medulinban, Crikvenicában és Porečban nyaral, de felkapott helynek számít még Novalja és Mali Lošinj is.



Booking.com

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava