Connect with us

Koronavírus

KORONAVÍRUS ÉS MIGRÁCIÓ: Magyarkanizsán fertőtlenítettek, majd megint jöttek a migránsok

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

magyarkanizsa park fertotlenites
A cikk meghallgatása

A magyar határ közelében lévő településeken – Magyarkanizsán, Martonoson és Horgoson – fertőtlenítették azokat a helyeket, ahol a migránsok általában tartózkodnak. Magyarkanizsa községben az akciót az önkéntes tűzoltók segítségével hajtották végre. A fenti képen jól látható, hogy a fertőtlenítésre a magyarkanizsai buszállomáson a migránsok jelenlétében került sor. A helyiek azonban nem sokáig örülhettek, mert az akciót követően újabb migránsok jelentek meg az említett buszállomáson.

A fertőtlenítés

Magyarkanizsa községben szombaton fertőtlenítették azokat a köztereket, amelyeket a nagyszámú migráns jelenléte miatt a leginkább veszélyeztetettnek tartanak.

Először Magyarkanizsán végezték el a fertőtlenítést ott, ahol sok migráns tartózkodik.

A Facebookon közzétett képek tanúsága szerint ez mindenekelőtt a magyarkanizsai buszállomásnál lévő parkra és környékére vonatkozik.

Az önkéntes tűzoltók ezután Martonosra vonultak, ahol szintén megfordulnak a migránsok, bár erre a falura inkább a Koszovóból érkezett cigányok letelepedése jellemző.

martonos fertotlenites

Martonoson a piaci asztalokat, a helyi közösség épülete előtti padokat, a buszmegállót, az iskola, az óvoda és a játszótér környékét locsolták át jó alaposan fertőtlenítőszerrel.

horgos fertotlenites

Végül Horgos került sorra, ahol jelentősebb számban fordulnak meg migránsok, mint Martonoson.

Horgoson mind a 11 buszmegállót, a központi buszvárót, valamint a falu központjában a bevándorlók találkozóhelyét mosták le az önkéntes tűzoltók.

Az akció nem fejeződött be

Lackó Róbert magyarkanizsai migránsügyi megbízott szintén a Facebookon jelentette be, hogy az akció nem fejeződött be, és következik a játszóterek, a piac és a vasútállomás fertőtlenítése.

A migránsok gyakran költöznek be az elhagyatott vasúti épületekbe, a magyarkanizsai vasútállomás emeletét nemrég fel is gyújtották.

A helyi köztisztasági vállalatból származó információk szerint hétfőn a magyarkanizsai piac fertőtlenítésére kerül sor, vagyis ott folytatódik a szombaton kezdődött akció.

fertotlenites migransok

A helyi lakosok üdvözölték a községi vezetés intézkedését, ugyanakkor szomorúan vették tudomásul, hogy a migránsok ismét megjelentek azokon a helyeken, amelyek néhány órával korábban fertőtlenítésre kerültek. Erről tanúskodik a fenti kép is.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava