Connect with us

Horvátország

KORONAVÍRUS: A horvát hadsereg lemondta részvételt a nemzetközi hadgyakorlatokon és más tevékenységekben

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

crnomerc
A cikk meghallgatása

A koronavírus megfertőzte a horvát hadsereg egyik katonáját is, ami miatt további 20 katona házi karanténba került. A kialakult helyzettel összhangban a horvát hadsereg lemondta tagjainak részvételét a nemzetközi tevékenységekben – a hadgyakorlatokon és a tanfolyamokon – a horvátországi tevékenységet pedig a lehető legkisebb mértékre csökkentették.

Mindent fertőtlenítettek

A megbetegedett katona a zágrábi Črnomerc laktanyában dolgozott, és mivel ebben a városrészben lakott, otthonról járt be a munkahelyére.

A Črnomerc laktanya a horvát hadsereg egyik kiképző központja, a kilencvenes években dúló délszláv háborúk idején az ENSZ-egységek állomásoztak ott.

Dr. Boris Zdilar dandártábornok, a horvát vezérkar egészségügyi tanácsadója koronavírusos megbetegedéssel kapcsolatban kijelentette, hogy már fertőtlenítették az érintett épületeket, a megbetegedett katona társait pedig két hetes házi karanténba küldték.

Az intézkedés jelenleg 20 katonát érint.

zdilar

– A helyzetet ellenőrzés alatt tartjuk. Hazaküldtük azokat a katonákat, akik kapcsolatba kerültek vele. Most rekonstruáljuk, hogy a megbetegedett katona mit csinált, merre járt, és kivel találkozott az utóbbi 12-13 napban, amióta kapcsolatba került azzal a személlyel, aki megfertőzte őt

– nyilatkozta a horvát dandártábornok, aki szerint a megbetegedett katonát a zágrábi járványügyi kórházban ápolják.

Takarékra állítják a hadsereget

A horvát hadsereg közleménye szerint a koronavírus miatt kialakult helyzetben lemondták a horvát katonák részvételét a nemzetközi tevékenységekben, vagyis a közös hadgyakorlatokon és tanfolyamokon.

Ezzel párhuzamosan a horvát hadsereg hazai, azaz horvátországi tevékenységét a lehető legkisebb mértékre csökkentették.

Dr. Boris Zdilar dandártábornok ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy módosítják az időbeosztásokat és úgy alakítják ki a katonák mozgását és gyülekezését, hogy csökkentsék a megbetegedés kockázatát.

A horvát hadsereg közlemény szerint a külföldi küldetésekben és akciókban részt vevő horvát katonák jól vannak, akárcsak azok, akik otthon teljesítenek szolgálatot.

Ennek értelmében a horvát hadsereg készenléte és felkészültsége nem került veszélybe.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava