Connect with us

Horvátország

VISSZAVÁGÓ: A Dinamo győzni jön Budapestre, az otthonában akarja megverni a Ferencvárost

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

dinamo zagreb ferencvaros budapest
A cikk meghallgatása

A zágrábi Dinamo a BL-selejtező első fordulójában 1-1-es döntetlent játszott a Ferencvárossal a Maksimir stadionban. A horvát hírportálokon ugyan még téma, hogy Sigér góljánál valóban bement-e a labda a kapuba, de a figyelem egyre inkább a visszavágóra irányul. Az egyik horvát játékos szerint a Dinamo jobban játszott, mint a Fradi, és a horvát csapat győzni jön Budapestre.

100%-os a budapesti győlezelem

Izet Hajrović szerint a zágrábi Dinamo készen áll arra, hogy Budapesten felülmúlja a Ferencvárost.

– Az eredmény OK. Nem is rossz, nem is szuper. Egy értelmetlen gólt kaptunk, de azt hiszem, hogy sokkal jobban játszottunk, mint ők. Több helyzetünk volt, kár, hogy nem vágtunk be nekik még egyet. Most 1:1, és vár bennünket a visszavágó. Ott akarunk bezúzni egy gólt, és tovább jutni. Készen állunk a győzelemre. Száz százalékosan biztos vagyok ebben.

A zágrábi csapat bosnyák származású támadó játékosa a horvát focitévének (HNTV) azt mondta: bízik abban, hogy a Dinamo jól játszik az Üllői úton, hisz a csapatban, és a továbbjutásban.

A Dinamo védője, Petar Stojanović szintén úgy nyilatkozott, hogy győzni jönnek Budapestre.

– Ez csak az első félidő volt, az eredmény nyitott. Azért megyünk Magyarországra, hogy gólt rúgjunk, és tovább jussunk. Nem néztük vissza a gólokat és a mérkőzést. A gól az gól, ezen nem tudunk változtatni… Megvoltak a helyzeteink, de nem használtuk ki őket. Azért megyünk Budapestre, hogy győzzünk.

Stojanović hangsúlyozta, hogy még semmi sem dőlt el, de a zágrábi csapat jut tovább.

trener Dinama Nenad Bjelica

Az edző is győzelmet vár

A Dinamo edzője a zágrábi meccs után gratulált a Ferencvárosnak a bátor, sőt túl bátor játékhoz. Nenad Bjelica azonban nem hagyott kétséget afelől, hogy mi a cél a budapesti visszavágón.

– Azért megyünk Budapestre, hogy győzzünk, és győztesként térjünk haza. A Ferencváros most egy kis előnyhöz jutott az 1:1-es eredménnyel. Ha a visszavágón 0:0 lesz, akkor ők jutnak tovább. Most azonban rájuk nehezedik a nyomás, és meglátjuk, hogy mit kezdenek azzal, hogy ők az esélyesebbek.

A horvát focitévének nyilatkozva Bjelica egy kicsit igyekezett szépíteni a helyzetet, amikor arra emlékeztetett, hogy a zágrábi meccs előtt olyan eredményt várt, ami reménykeltő lehet a visszavágót illetően. Szerinte ezt a célt sikerült elérni.

– Agresszívek voltunk, elég sokat futottunk, de sokat futottunk hiába. Éppen a hiába való futkorászás miatt nézhetett ki úgy a dolog, hogy “nincs agresszió”. Az ellenfél jól indult be a hátsó vonalakból, nem estek pánikba, ezért voltak problémáink a labda birtoklása körül.

A horvát bajnokcsapat edzője szerint ez volt az egyetlen hiba, és csak ez nem volt jó a zágrábi Dinamo játékában.

Fotók: HNTV

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava